Van voor naar achterenOpdracht in aflevering 9

Eén van de kandidaten krijgt een bodycam. De anderen moeten hem door een druk resort leiden, naar Art. Onderweg komen ze geld tegen. Dat mogen ze alleen houden als de bodycam geen enkele gast op de foto zet!

Tags: Locals, Camera's, Zoeken, Verzamelen, Geld en Groot gebouw

In een luxueus resort zoekt Art één finalist met ogen op z’n rug twee finalisten met een vooruitziende blik. Tim wijst gelijk Klaas aan als persoon met ogen op z’n rug. Die krijgt een camera op z’n buik en moet van de receptie naar het strand, dwars door het enorme resort. Maar dat moet zonder te stoppen of toeristen op de foto te zetten.

Annemieke en Tim gaan hem begeleiden als verkenners. Er valt ook geld te vinden in het resort. Als ze van elk van hen twee portretten op het geld weten te vinden, verdubbelt Art het gevonden bedrag. Ze krijgen een kaart mee met aanwijzingen. Klaas moet het geld oppakken. Ze krijgen portofoons mee.

De eerste meters gaan goed, maar dan komen ze de eerste toeristen tegen op een bankje. En terwijl ze die proberen weg te sturen, komen er steeds meer mensen aan. Annemieke heeft de dubieuze eer om ze één voor één weg te sturen.

Klaas wandelt intussen onder strenge begeleiding van Tim, maar lijkt niet heel veel moeite te doen om goed van de toeristen weg te draaien. En wanneer hij te enthousiast wordt, filmen ze een toerist die uit de bosjes komt. Voor straf moeten ze terug naar de lobby.

Ze komen bij de tweede poging veel dichter bij het strand. Maar het duurt even voor ze geld vinden. En precies wanneer dat lukt, loopt er een vrouw door beeld over een balkon. De grote vraag is nu of ze op film staat, maar daar zullen ze pas later achter komen. Ze besluiten om het erop te wagen en lopen door.

Bij het strand aangekomen, wordt het nog veel lastiger. Ze hebben inmiddels tweemaal twintig euro verdiend met risico dat het niets oplevert. En dan beseft Annemieke dat zij het geld gepakt heeft, dus kunnen ze net zo goed weer terug naar het begin voor meer geld.

In hoog tempo lopen ze de route richting het strand opnieuw. Klaas pakt nu 5x 10 euro en met nog ruim twee minuten te gaan, komen ze aan de rand van het strand. Art staat op ze te wachten en met een sprintje weet Klaas hem te bereiken. Art controleert de film en beloont hen met de opgehaalde 50 euro. Opdracht geslaagd!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden