ZoutmijnenOpdracht in aflevering 2

Bij een zoutwinningsgebied staan vier wagons met zoutsoorten erop geschreven. Die zoutsoorten liggen verspreid over het gebied. De groep moet het juiste zout in de juiste wagon weten te krijgen.

Tags: Trein en Verzamelen

De groep gaat naar een groot zoutwinningsgebied. Verspreid over de velden liggen vier soorten zout: Keukenzout, strooizout, mineraalzout en zeezout. De groep moet vier karren vullen, die verspreid staan over de rails die langs het complex lopen. In elke kar moet de juiste soort zout komen.

De groep begint direct te rennen als idioten, zonder vooraf een plan te maken of de taken te verdelen. Ze komen erachter dat de karren niet bij het juiste zout staan en vaak geblokkeerd worden door andere, soms onnodige karren. Er zijn wissels dus karren kunnen elkaar passeren met wat gepuzzel.

Ook op de portofoons wordt een hoop door elkaar gepraat. Ellie wil dit een halt toe roepen en begint de groep te doceren over etherdiscipline. De anderen nemen haar niet al te serieus. Er wordt intussen druk geschept en het voornemen van Cécile om haar jurken en waardigheid te behouden, sneuvelt al snel.

Mineraalzout en strooizout liggen een heel eind verderop. Tim en Rop gaan naar deze afgelegen locaties en het lijkt Ellie een goed idee om deze twee mannen goed in de gaten te houden. Ze willen het zout met een kruiwagen naar de wagon vervoeren, maar dat schiet voor geen meter op.

Remy schiet Annemieke en Cécile te hulp, maar blijkt nogal een stuntel met omvallende kruiwagens. Klaas komt met een kar het hele eind naar Rop, Tim en Ellie lopen, maar blijkft de verkeerde meegenomen te hebben. Dan maar een keer extra uit- en inladen.

Na drie kwartier is de tijd op. De tijd vloog voorbij, maar helaas zijn er maar twee van de vier karren met het juiste zout gevuld, de rest is nog niet af. Er gaat dus 2000 euro verloren, de groep verdient niets.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden