KloosterOpdracht in aflevering 2

Vijf duo's krijgen een dilemma. Gaat één van hen een klooster in voor aanwijzingen terwijl de ander jokers krijgt? Of vertrouwen ze elkaar niet voldoende?

Tags: 's Nachts, Groot gebouw en Jokers

De deelnemers moeten zich verdelen in vijf duo"s van mensen die elkaar vertrouwen óf in de gaten houden willen houden. Elk duo krijgt bij een klooster een dilemma voorgeschoteld: Als er één deelnemer naar binnen gaat om tien minuten informatie te verzamelen, krijgt de andere twee jokers.

Ze mogen echter ook samen naar binnen. Dan krijgen ze vijf minuten de tijd en verdienen ze allebei geen jokers. Tim mag naar binnen en gunt Taeke de jokers. Maar in ruil voor informatie krijgt Tim één van die jokers alsnog.

Cécile en Klaas komen er samen niet uit, dus zij gaan samen naar binnen. De deelnemers die het klooster in gaan, volgen een pad van fakkels. Daarlangs staan vijf witte poppen waarop toespraken van oud-mollen geprojecteerd worden.

Rop mag naar binnen en gunt Annemieke de jokers. Marjolein gunt ze aan Ellie. Die kruipt en springt door het klooster terwijl ze volledig van het pad afwijkt en op zoek gaat naar jokers en vrijstellingen die verstopt zouden kunnen liggen... Maar helaas.

Remy mag naar binnen van Airen. Ook zij maakt na afloop een deal waarbij ze informatie krijgt in ruil voor een joker.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden