Taíno-tekensOpdracht in aflevering 5

De groep gaat per boot op zoek naar negen drijvende tekens van de Taíno-indianen. Als ze deze uit het water oppikken en op de juiste manier samenvoegen, ontstaat een schatkaart waarmee ze de locatie van het geld kunnen vinden.

Tags: Zoeken, Varen, Verzamelen en Water

De Taíno indianen ("het vriendelijke volk") waren de oorspronkelijke bewoners van het eiland. Negen van hun symbolen worden getoond aan de kandidaten; die symbolen moeten ze per boot gaan zoeken. Als ze de juiste vinden, kunnen ze met de achterkant een kaart van het gebied maken en het geld vinden. Elk fout teken dat extra wordt meegenomen, kost 200 euro.

Tim en Taeke vormen een duo; Cecile en Klaas ook en Annemieke gaat met Rob en Marjolein in een bootje. In het water drijven dobbers met de Taíno tekens, die verzameld moeten worden. Lokale schippers varen de speedboats rond.

Het groepje van Klaas haalt binnen no-time vijf plaatjes op uit het water; Cecile noemt hen al "vieze uitslovers" die door niemand verdacht zullen worden. Klaas heeft er drie gevonden.

In het bootje van Rop ligt een soort letterbak, waarin de negen tekens neergelegd kunnen worden. Door de tekens om te draaien, ontstaat dan een schatkaart. Hun drietal heeft helaas zelf geen letters ontdekt. Ze vinden op hun schatkaart niet alleen het woord "haaienbek" maar ook de cijfercode 1-1-3.

Klaas gaat met zijn bootje een grot in die onder deze naam bekend staat. Hij vindt er een schatkist waarvan het cijferslot inderdaad 113 is. In de kist zit 1000 euro, met als mooi eerbetoon het gezicht van Ellie.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden