Portugal

Seizoen drie nam ons mee naar het zonnige Portugal. De kandidaten gaan wijn proeven en schapen hoeden, maar ook stuntvliegen en parallellen boven een waterval. In Porto blijkt ten slotte George de mol te zijn.

1 Varosa Stuwdam

Adres
Varosa Dam, Portugal
Opdrachten
 • Afl 1: Abseilen Bij de eerste opdracht in Portugal moeten de kandidaten abseilen vanaf de 76 meter hoge Varosa Stuwdam. Als ze dat allemaal doen, wordt de pot verdubbeld.

2 Porto

Adres
Porto, Portugal
Opdrachten
 • Afl 1: Portvaten Negen kandidaten moeten het juiste vat port bij het juiste porthuis in Porto brengen, terwijl twee andere kandidaten de merken proberen te achterhalen door middel van quizvragen.

3 São Bento Train Station

Adres
São Bento Train Station, Porto, Portugal

4 Solar de Mateus

Adres
Mateus Palace, Portugal
Opdrachten
 • Afl 2: Denkers, dromers en doeners De denkers lossen drie cryptische raadsels op tijdens een treinreis. De doeners proberen langs dezelfde route drie voorwerpen te verzamelen. De dromers dromen van deze voorwerpen...

5 Regua aan de Douro

Adres
Peso da Regua, Portugal
Opdrachten
 • Afl 2: Drijvers Zeven kandidaten proberen zover mogelijk te komen op verschillende vaartuigen. Vervolgens moet Dick proberen het verdiende bedrag te behouden.

6 Quinta da Pacheca

Adres
Quinta da Pacheca, Peso da Regua, Portugal
Opdrachten
 • Afl 2: Druivenplukkers Karen en Kerstin proberen een vrijstelling te verdienen door zich te vermommen als druivenplukkers. De andere kandidaten kunnen 5000 euro verdienen door hen juist wel te herkennen.

7 Vila Real

Adres
Vila Real, Portugal
Opdrachten
 • Afl 3: Geldwagen Een geldwagen haalt bij zeven winkels in Vila Real geld op. Het is aan de kandidaten om de chauffeur steeds voor te zijn. Ze worden daarbij aangestuurd door Dick en Jantien.

8 Mondim de Basto

Adres
Mondim de Basto, Portugal
Opdrachten
 • Afl 3: Bal vangen Een bal hangt aan een elektromagneet aan het plafond van een kerkje en zal naar beneden vallen als de accu op is. De bal is €5000 én een vrijstelling waard voor degene die hem vangt.
 • Afl 3: De ronde van Portugal De kandidaten moeten in twee teams binnen een uur een stuk van de ronde van Portugal fietsen. Hoe vaker ze wisselen, hoe meer minuten er van hun tijd afgaan.

9 Valdasna

Adres
Valdasna, Portugal
Opdrachten
 • Afl 4: Rugzakken Harry en Ellen moeten quizvragen beantwoorden en lopen daarbij het risico, dat er rugzakken van hun medekandidaten verbranden. Elke goed beantwoorde vraag is echter 3000 euro waard.
 • Afl 4: Het midden De kandidaten worden op drie bergtoppen gedropt en moeten het midden van de driehoek proberen te vinden. Daar ligt een telefoon waar ze Angela mee moeten bellen voor de tijd om is.

10 Caramulo

Adres
Caramulo, Portugal
Opdrachten
 • Afl 4: Parallellen Zes kandidaten gaan over een touwbrug naar de overkant van een waterval, waarbij hun hartslag niet te hoog mag zijn. John en Prince moeten inschatten, hoeveel kandidaten dit binnen een uur redden.

11 Talasnal

Adres
Talasnal,Portugal
Opdrachten
 • Afl 5: Paintball Zes kandidaten gaan in twee poules paintballen. De winnaar verdient een vrijstelling en als de kandidaten de winnaar goed voorspellen, verdienen ze €10000.

12 Universiteit van Coimbra

Adres
University of Coimbra, Coimbra, Portugal
Opdrachten
 • Afl 5: Hollandse muziek Jantien en George laten een Spaanse universiteitsband vier Nederlandse liedjes instuderen. Het is aan de andere kandidaten om deze liedjes 's Avonds te herkennen.

12 Luso

Adres
Luso, Portugal
Opdrachten
 • Afl 5: Kidnap Kerstin is 's nachts ontvoerd en de andere kandidaten moeten samen twee sleutels vinden om haar te kunnen bevrijden. Ze is opgesloten in een bos en kan drie keer telefoneren.

13 Palace do Buçaco

Adres
Palace do Bussaco, Portugal

14 Evora

Adres
Evora, Portugal
Opdrachten
 • Afl 6: Rondleiding door Evora Vijf kandidaten krijgen een rondleiding door Evora en moeten zoveel mogelijk details vertellen aan Harry en George. Daarna schatten ze in, wie de meeste vragen goed zal beantwoorden over Evora.
 • Afl 7: Verborgen camera De kandidaten mogen één voor één een andere kandidaat observeren via een geheime camera. Ze krijgen dan een dilemma voorgeschoteld en moeten voorspellen, wat de ander zal doen.
 • Afl 8: Onderhandelen in het circus Vier kandidaten onderhandelen over een vrijstelling, vijf goede testvragen, een gesprek met de mol en een lege koffer. Ellen kan een vrijstelling verdienen door de verdeling te voorspellen.

15 Vliegveld Evora

Adres
Evora Airport, Portugal
Opdrachten
 • Afl 6: Waaghalzen Vijf kandidaten gaan op een bijzondere manier met een vliegtuig de lucht in en proberen in de omgeving letters te ontdekken. Daarmee moeten ze op het vliegveld een woord vormen.

16 Viana do Alentejo

Adres
Viana do Alentejo, Evora, Portugal
Opdrachten
 • Afl 6: Fotokerk Karen en George proberen in een kerk met duizenden foto's, de jeugdfoto's te herkennen van hun medekandidaten. Daarna moeten ze bepalen, wie in z'n jeugd welke ziekte gehad heeft.

17 Montemor-O-Novo

Adres
Montemor-O-Novo, Portugal
Opdrachten
 • Afl 7: Schapenhoeden John en Jantien krijgen de opdracht om van een kudde van 100 schapen, de helft naar een schaapskooi te drijven. Ze krijgen daarvoor een uur en een hond naar keuze om hen te helpen.
 • Afl 8: Geblindeerde bus Harry, Jantien en Ellen moeten een geblindeerde bus over een parcours rijden. Eén iemand stuurt, de anderen proberen met behulp van twee camera's aanwijzingen te geven.
 • Afl 8: Boom omhakken John en George moeten een boom omhakken. Het vak waar de boom in valt, bepaalt het bedrag dat met deze opdracht verloren of gewonnen wordt.

18 Evoramente

Adres
Evoramonte, Portugal
Opdrachten
 • Afl 7: Partnerspel De kandidaten moeten zes uitspraken van mensen uit hun naaste omgeving, koppelen aan de juiste kandidaat. Ze weten niet, door wie de uitspraken gedaan zijn. De opdracht levert meer op dan geld...

19 Monsaraz

Adres
Monsaraz, Portugal
Opdrachten
 • Afl 9: Estafette Drie kandidaten moeten een estafette afleggen rondom Monsaraz. Onderweg vinden ze cijfers waarmee degene met het slechtste geheugen de koffer met geld kan openen. Dat gaat echter niet zonder gevaar...

20 Priso de Sintra

Adres
Sintra, Portugal
Opdrachten
 • Afl 9: Ondervraging Jantien wordt door een rechercheur getraind in het afnemen van verhoren. De anderen mogen een nacht lang niets loslaten over wat ze de afgelopen dag hebben meegemaakt, want anders raken ze hun €10000 weer kwijt.

21 Fortelasa de Peniche

Adres
Peniche, Portugal
Opdrachten
 • Afl 10: Kamers De kandidaten worden in ondergrondse kamers opgesloten en moeten samen de uitgang van de achtste kamer bereiken. Daarvoor krijgen ze een aantal rare spullen mee.

22 Ilha da Berlenga

Adres
Ilha da Berlenga, Peniche, Portugal
Opdrachten
 • Afl 10: Schatzoeken Rond Ilha da Berlenga zijn drie flessen met geld verstopt. De kandidaten gaan met een schatkaart op zoek. Het geld dat de mol oppakt, wordt niet opgeteld bij de pot maar gaat verloren.

23 Porto

Adres
Porto, Portugal