PaintballOpdracht in aflevering 5

Zes kandidaten gaan in twee poules paintballen. De winnaar verdient een vrijstelling en als de kandidaten de winnaar goed voorspellen, verdienen ze €10000.

Tags: Schieten, Vrijstelling en Raden en voorspellen

De andere kandidaten worden naar Talasnal gebracht, dat al tientallen jaren leegstaat. Ze worden in twee groepjes gesplitst. Kerstin en Karen worden als eerste afgezonderd. Zij gaan tegen elkaar paintballen. Wie de ander raakt, ligt uit het spel. De winnaar gaat tegen Prince, de winnaar daarvan gaat tegen de winnaar van het andere pouletje. Ook moeten ze inzetten wie het spel zal winnen en als de meerderheid het goed voorspelt, gaat er €10000 in de pot. Als de voorspelling niet uitkomt, gaat er €10000 van de pot af. De winnaar wint sowieso een vrijstelling, ongeacht de voorspelling.

Kerstin loopt als eerste in de val van Karen. Vervolgens wordt Prince het dorp ingestuurd en hij zet in op John. Karen staat nu voor een dilemma want ze heeft Prince als winnaar voorspeld. Ze moet dus kiezen tussen geen vrijstelling of geen €10000 in de pot. Er ontstaat een achtervolging en Prince schiet Karen neer.

Nu gaat de tweede poule aan de slag, waarvan de winnaar tegen Prince zal spelen. Eerst speelt John tegen Ellen en de winnaar gaat tegen Harry. John zet in op zichzelf en Ellen op Prince. Het lukt Ellen om John neer te schieten. Harry zet in op Prince en verliest ook van Ellen, dus wordt de finale tussen Prince en Ellen gespeeld. Uiteindelijk wint Ellen de finale dus is er geen geld verdiend maar krijgt Ellen wel een vrijstelling. De pot staat ’s middags dus op €28800.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden