Hollandse muziekOpdracht in aflevering 5

Jantien en George laten een Spaanse universiteitsband vier Nederlandse liedjes instuderen. Het is aan de andere kandidaten om deze liedjes 's Avonds te herkennen.

Tags: Muziek, Locals, Raden en voorspellen en Leren

De groep heeft Jantien en George aangewezen als de muzikale kandidaten die de eerset opdracht uit gaan voeren. Ze krijgen daarbij hulp van de band van de universiteit. Ze moeten de band een aantal Nederlandse liedjes aanleren. Ze krijgen een lijst van zes liedjes, waarvan ze er vier moeten aanleren. De andere kandidaten moeten de liedjes die avond herkennen. De tekst mag echter niet gezongen worden.

Als eerste leren ze “Tulpen uit Amsterdam” en dat heeft de band vrij snel onder de knie. Daarna volgt onder andere “Een beetje verliefd”. ’s Avonds verzamelen de andere kandidaten zich in een café in Coimbra. Jantien en George bepalen, wie het juiste lied moet raden. Harry moet eerst “Tulpen uit Amsterdam” raden.

Het tweede liedje is voor Prince en Ellen. Prince herkent al vrij snel dat het “32 jaar” van Doe Maar is dus ook het tweede liedje is goed. Kerstin, Karen en John raden “Een beetje verliefd” met veel moeite. Het laatste lied is voor … en al na de intro weet iedereen dat het “Even aan m’n moeder vragen” is. Er wordt dus €5000 verdiend zodat de score op het einde van de dag €33800 is.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden