RugzakkenOpdracht in aflevering 4

Harry en Ellen moeten quizvragen beantwoorden en lopen daarbij het risico, dat er rugzakken van hun medekandidaten verbranden. Elke goed beantwoorde vraag is echter 3000 euro waard.

Tags: Elkaar kennen en Quizvragen

Met de opdracht van Harry en Ellen was €9000 te verdienen. Ze krijgen drie kennisvragen over hun medekandidaat. Per vraag krijgen ze een stukje te horen uit de aanmeldingsbrieven van de anderen. De inzet van het spel is de bagage van de medekandidaten. Er zijn vier tonnen en drie bagagezakken, waar de bagage in moet. De tonnen hebben letters A, B, C en D. De bagagezakken gaan op de drie tonnen met foute antwoorden en vervolgens gaat de ton met het goede antwoord in de fik.

Ze beginnen met de rugzakken van Prince, Kerstin en Jantien. De eerste zin is: “Wie doet er mee aan de mol om de intensiteit van onderlinge contacten en emoties te onderzoeken?” A=Kerstin, B=Karen, C=Jantien en D=Prince. Ze zetten in op Kerstin en de zakken gaan dus naar B, C en D. Ondertussen twijfelen ze heel hard, of ze niet gewoon kunnen weigeren. Het goede antwoord blijkt B (Karen) te zijn en de bagage van Jantien explodeert.

Terwijl Harry en Ellen dit aan de overige kandidaten vertellen, zegt John dat hij vermoedt, dat Harry en Ellen een vrijstelling krijgen als ze de anderen overtuigen dat het echt gebeurd is. Ze ontkennen dit echter glashard.

De tweede zin: “Wie wist in de aanmeldingsbrief te vermelden dat hij of zij ’s avonds troosteloos op een natte WC-bril zat?” A=George, C=Jantien of D=John. Ze zetten in op George en er gaat dus bagage op Jantien en John. Het goede antwoord was echter C en dus sneuvelt de bagage van Karen.

Derde vraag: Wie had in de aanmeldingsbrief de buitengewoon originele afsluiting dat hij of zij de brievenbus en voicemail angstvallig in de gaten zou houden? A=Prince, D=John. Ze zetten in op Prince en dat is inderdaad goed. Ze hebben dus €3000 verdiend en er zijn twee rugzakken gesneuveld. Achteraf hebben ze ook niet gecontroleerd of de uitgebrande rugzakken inderdaad gevuld waren met bagage.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden