WaaghalzenOpdracht in aflevering 6

Vijf kandidaten gaan op een bijzondere manier met een vliegtuig de lucht in en proberen in de omgeving letters te ontdekken. Daarmee moeten ze op het vliegveld een woord vormen.

Tags: Lef, Zoeken, Vliegen, Vliegtuig en Verzamelen

De kandidaten gaan naar het vliegveld van Evora en ontmoeten daar piloot Mike. Hij neemt hen straks één voor één mee de lucht in. In de omgeving liggen letters en de kandidaten moeten die letters zien en onthouden. Als iedereen is geweest, kunnen ze een woord vormen van die letters en dat levert €10000 op. Lukt het niet, dan kost het hen €5000. Er is één maar: De Uttery Buttery is het enige vliegtuig waar je alleen mee kunt als je er bovenop staat…

De kandidaten weten niet om hoeveel letters het gaat en hoeveel letters ze per vlucht te zien krijgen. Ellen gaat eerst en zij ziet de letters G H. Daarna is John aan de beurt. Hij vliegt over een letter A. Daarna gaat Jantien en zij vliegt over het kerkje Sra de Aires en heeft één letter S gezien. Harry is de volgende en hij had thuis beloofd om niets gevaarlijks te doen… Onderweg ziet hij een letter L en een A.

Ten slotte gaat Prince de lucht in, terwijl Ellen het woord “waaghals” al denkt te hebben gevonden. Ze vertelt het Prince niet, om te controleren of hij te vertrouwen is. Hij komt een letter A en een letter W tegen, maar zegt alleen de letter A te hebben gezien. Hij is dus de enige kandidaat die een letter gemist heeft, maar Angela keurt het woord goed. Er is dus €10000 verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden