Bal vangenOpdracht in aflevering 3

Een bal hangt aan een elektromagneet aan het plafond van een kerkje en zal naar beneden vallen als de accu op is. De bal is €5000 én een vrijstelling waard voor degene die hem vangt.

Tags: 's Nachts en Vrijstelling

In het portaaltje van de kerk hangt een elektromagneet met een bal eraan. Die wordt gevoed door één van de accu’s die de kandidaten hebben opgeladen tijdens het fietsen. Als de accu leeg is, valt de bal. Als iemand de bal vangt, dan zit er €5000 in de kas. Er hangt ook een vrijstelling aan, maar die is voor de meeste kandidaten niet meer van toepassing want de uitslag is al berekend. Als degene die de test als slechtste maakte, de bal vangt, dan gaat er niemand naar huis.

Het kan echter uren duren tot de bal valt. Kerstin stelt voor om een planning te maken zodat iedereen omstebeurt de wacht houdt. Van tevoren is immers toch niet bekend, hoe lang het zal duren. Ook moeten de kandidaten zelf nog koken en hun tentje opzetten. Om negen uur ’s avonds begint de opdracht en iedereen moet een half uurtje zitten. Om 3:45 ’s nachts vangt Kerstin de bal en komt er €5000 in de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden