SchatzoekenOpdracht in aflevering 10

Rond Ilha da Berlenga zijn drie flessen met geld verstopt. De kandidaten gaan met een schatkaart op zoek. Het geld dat de mol oppakt, wordt niet opgeteld bij de pot maar gaat verloren.

Tags: Snelheid, Varen, Verzamelen, Geld en Water

John, Jantien en George gaan op weg naar Ilha da Berlenga. Angela wacht hen op en ze moeten uit de boot duiken om haar te bereiken. Berlenga Island is een natuurreservaat. Hier kan maar liefst €12000 verdiend worden. Angela geeft hen een schatkaart en iedereen moet een stukje voorlezen.

De slapende walvis ontwaakt door het ritme van de golven. Gestoord door rumoer bij zijn staart, waar de schat onder stenen is bedolven. De schenners, drie in getal, op succes gebrand en niet door scrupules beperkt vinden hun weg naar de reuzenolifant waar meer goud in de grond is verwerkt. Maar let op, gij sterveling die dit leest. U zoekt dan wel dapper en onvervaard. Uw lot wacht, dus weest bevreesd voor de gapende bek van ’t hongerige nijlpaard.

Ze krijgen een boot tot hun beschikking, een paar wandelschoenen, slippers, een snorkel en een schop. Het geld dat door de mol gevonden wordt, telt niet mee voor de pot. Ze krijgen anderhalf uur de tijd om het geld te zoeken. Er zijn drie rotsformaties waar het geld verstopt ligt. Het geld zit in flessen en als die gevonden zijn, moeten ze nog uitmaken wie de fles pakt. Jantien vindt meteen dat George het water niet in mag.

John duikt op vijf meter diepte de eerste fles op bij de staart van de walvis. George verdenkt Jantien en probeert eerder dan zij de tweede fles te bereiken. Hij slaagt daarin en dan gaan ze op weg naar de olifantenkop voor de derde fles. Ze kibbelen over de derde fles en uiteindelijk pakt Jantien de derde fles. In haar fles zit €3000, in die van George €4000 en bij John zit €5000. Er is dus €7000, €8000 of €9000 verdiend. Later zal blijken dat George de mol is dus de opbrengst staat op €8000.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden