DrijversOpdracht in aflevering 2

Zeven kandidaten proberen zover mogelijk te komen op verschillende vaartuigen. Vervolgens moet Dick proberen het verdiende bedrag te behouden.

Tags: Snelheid, Varen, Boot en Water

Angela heeft twee dames nodig die wat gewicht in de schaal kunnen leggen. Karen en Kerstin gaan daarop terug naar de auto. Ook Dick verlaat de groep tijdelijk en gaat op de politieboot zitten. Voor iedereen is er nu een vaartuig en iedereen moet een vaartuig kiezen, dat bij hem of haar past. Ze gaan een regatta doen: Stroomopwaarts zo ver mogelijk komen. De waterski en jetski krijgen elk twee minuten per persoon de rest vier. Elke meter is een euro waard.

Harry komt 25 meter met een rubberbootje. John en Ellen leggen samen 250 meter af met een waterfiets. Paméla legt 2100 meter af. Dat levert 2100 meter op. Jantien kiest een zeilbootje uit en komt niet eens vooruit. Ze is 50 meter teruggezakt en moet zoveel euro inleveren. Prince kiest een kano en gaat heel hard, maar zijn afstand is niet bekend. George gaat op de jetski en hij legt 1400 meter af. De pot staat nu op 4100 euro.

Dick moet nu liggend op een surfplank terug naar het beginpunt. Elke minuut die hij erover doet, gaat er 25 euro van de pot af. De andere kandidaten duiken het water in om hem aan te moedigen. Dick doet er uiteindelijk 24:12 minuten over dus eindigt de winst op 3500 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden