SchapenhoedenOpdracht in aflevering 7

John en Jantien krijgen de opdracht om van een kudde van 100 schapen, de helft naar een schaapskooi te drijven. Ze krijgen daarvoor een uur en een hond naar keuze om hen te helpen.

Tags: Dieren

John en Jantien worden voorgesteld aan Alfredo Sendim. Hij heeft een boerderij met schapen en wil dat het duo hem gaat helpen. Ze gaan schapenhoeden en moeten de helft van de kudde van 100 schapen, 300 meter verderop brengen. Als daar over een uur precies 50 schapen in de schaapskooi zitten, verdienen ze €10000. Als het er ook maar één meer of minder is, kost het hen €10000. Ze krijgen hulp van een hond, als ze tenminste de juiste hond uitkiezen.

John krijgt één schaap te pakken en krijgt die het hek uit. Ze lijken wel de juiste hond te pakken te hebben. Nu proberen ze echter de schapen per stuk beet te pakken en door het hek te duwen. Niet echt een efficiënte methode. Na twintig minuten hebben ze twintig schapen door het hek. John kan het nog sneller, hij gooit de schapen subtiel over het hek. Na zo’n 40 minuten hebben ze vijftig schapen over het hek. Jantien bedenkt na afloop pas, dat ze ook gewoon het hek op een kier hadden kunnen zetten.

Dan brengen ze hun hond naar de schapen, maar die gaat rustig in het gras liggen. Ze lopen langzaam naar de schapen en krijgen ze in beweging. Ze vinden de schaapskooi maar nu moeten alle schapen er nog in, terwijl de hond ligt te slapen. Hun opzet lukt, maar er zitten echter geen vijftig schapen in de kooi.

Als de tijd om is, zijn ze echter nog met de laatste schapen bezig. Er ontbreken nog zes schapen uit de schaapskooi dus de opdracht kost hen €10000.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden