KamersOpdracht in aflevering 10

De kandidaten worden in ondergrondse kamers opgesloten en moeten samen de uitgang van de achtste kamer bereiken. Daarvoor krijgen ze een aantal rare spullen mee.

Tags: Communicatie, Bevrijden, Route en Groot gebouw

In Peniche is een eeuwenoud fort met ondergronde tunnels en kamers. Alle kandidaten worden op een plek neergezet en moeten een traject volgen. Er zijn rode en groene ingangen en de kandidaten moeten steeds de groene ingangen nemen. Onderweg vinden ze attributen die ze nodig zullen hebben om bij elkaar te komen en te blijven. Ze krijgen een paar ballonnetjes, een kaars en een aantal lucifers. Als de kandidaten binnen twee uur boven zijn dan is er €10000 verdiend, anders krijgt Angela €5000.

Jantien is gedropt in kamer vijf. George zit in kamer één en John staat bij de start. Jantien zat in een kamer met twee rode deuren waar ze niet doorheen mocht. George heeft een touw en een gasfles met helium. Door de ballonnetjes van John te vullen en er het touw aan vast te maken, stijgt het touw naar John op.

Ze lopen verder naar kamer drie, waar ze een touw doorbranden met hun kaars en lucifers. Daardoor valt er een walkie-talkie naar beneden bij Jantien. Daarmee kan ze communiceren met de anderen. In haar kamer (vijf) hangt een touw met een tuigje en flessen water. Kamer drie zit vol met nepdeuren van beton, waar ze niet doorheen komen. Dan vinden ze een nepmuur die ze wel kapot krijgen. Dan komen ze in kamer vier maar er is geen rechtstreekse doorgang naar kamer vijf. Ze laten in kamer vier een touw vieren, waardoor Jantien bij het tuigje kan. Ze hijsen haar omhoog, haar kamer uit. Nu kan ze een touwladder in kamer vier laten zakken zodat iedereen naar buiten kan.

Om in kamer zes te komen, moeten de kandidaten zich laten zakken met een touw dat net te kort is. Ze moeten zich het laatste stuk laten vallen op een mat. Door een groene deur komen ze in kamer zeven. Daar ligt een pijl en boog. In kamer acht hangt een balk die omhoog wordt gehouden door met water gevulde ballonnen.

Door de ballonnen lek te schieten, zakken de balken omlaag. Daarmee kunnen ze een trap maken om het eindpunt te bereiken. De balken daarvoor moeten ze echter steeds mee naar boven nemen. Met nog vier minuten op de klok, bereikt John het eindpunt. Maar omdat de balken niet goed zitten, wankelt de constructie. George en Jantien durven niet verder en bereiken ze het eindpunt niet. Tijd om de pot te checken. Er zit nog maar €34300 in na het aftrekken van het geld. Volgens Angela mist er dan maar liefst €15000, dus is er nog €10000 verdwenen.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden