De ronde van PortugalOpdracht in aflevering 3

De kandidaten moeten in twee teams binnen een uur een stuk van de ronde van Portugal fietsen. Hoe vaker ze wisselen, hoe meer minuten er van hun tijd afgaan.

Tags: Snelheid en Fietsen

In Mondim de Basto wordt de ronde van Portugal gereden en de kandidaten gaan dat noge eens dunnetjes overdoen. Er worden twee ploegen gemaakt met dus twee kopmannen: John en Prince. John kiest Jantien, Ellen, Harry en Dick. Prince kiest Kerstin, Karen en George.

De kopmannen beginnen te fietsen en de tijd start. De ploeg die binnen het uur boven is, verdient €5000. Als beide teams op tijd boven zijn, wordt het totale bedrag verdubbeld tot €20000. Als geen van beide teams op tijd is, gaat er €5000 van de pot af. Een voet aan de grond betekent verplicht wisselen én een minuut van de tijd af. De groep die als eerste boven is, mag vijf minuten naar Nederland bellen. Achterop de fiets staat een accu die oplaadt tijdens het fietsen en nodig is voor de volgende opdracht.

Bij Ellen loopt de ketting eraf. George heeft problemen met de versnelling. Prince komt boven met een tijd van 52:19 maar er is twaalf keer gewisseld dus ze zitten vier minuten over de tijd. Het andere team komt bij 57:10 over de finishlijn maar zij hebben achttien keer gewisseld en komen dus een kwartier tekort. Er gaat dus €5000 uit de pot. Wel krijgt het team van Prince de belminuten.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden