Verborgen cameraOpdracht in aflevering 7

De kandidaten mogen één voor één een andere kandidaat observeren via een geheime camera. Ze krijgen dan een dilemma voorgeschoteld en moeten voorspellen, wat de ander zal doen.

Tags: Elkaar kennen, Camera's, Raden en voorspellen en Dilemma's

De volgende opdracht vindt plaats op een terrasje “Praça do Giraldo” op een plein in Evora. Overal staan verborgen camera’s, gericht op één tafeltje. Vanaf de kamer aan de overkant van het terrasje kunnen de kandidaten straks dat tafeltje in de gaten houden, want ze gaan elkaar bespieden.

Prince mag eerst en hoort dat Ellen straks aan het tafeltje komt zitten, samen met Renétje, de regie-assistent. Renétje loopt weg en laat haar sigaretten liggen. Er komt iemand aan en vraagt of hij een sigaret mag. Wat doet Ellen? Prince denkt dat ze wel een sigaret geeft. Als het juist is, verdienen ze €1000. Inderdaad, Ellen geeft een sigaret uit het pakje.

Ellen gaat bij Prince binnen zitten. George gaat straks aan tafel zitten en er komt een dichter langs met een Portugees verhaal, of hij een gedichtje mag schrijven voor George. Wat doet George? Ellen denkt dat George dat wel leuk vindt. Maar George zegt “No, thank you”, want hij vermoedt dat het om een zwerver gaat. Geen geld dus.

Harry gaat vervolgens aan de tafel zitten. Uit een taxi zal een leuk meisje komen dat geen geld heeft en in de buurt woont. De taxichauffeur wil haar niet laten gaan als ze niet betaalt. Zal Harry voorschieten? George denkt dat Harry het geld zal voorschieten. Harry gaat het gesprek aan maar zegt geen geld te kunnen geven. Weer fout dus.

Voor Prince hebben ze een nieuw klusje. Hij mag weer aan het tafeltje gaan zitten wachten. Er zal straks een trommelaar geld komen vragen en dan denkt Prince uiteraard, dat dat zijn dilemma is. Maar er komt ook een heel mooi Portugees meisje langs… Kijkt hij om? Harry zegt dat hij absoluut omkijkt. Harry mag ook verdubbelen: Goed betekent €4000 als opbrengst van deze opdracht, €0 als het fout is.

Harry durft wel te verdubbelen want hij is er echt van overtuigd, dat Prince omkijkt. Maar Prince kijkt helemaal niet en dus levert de opdracht niets op. Achteraf weet hij wel precies te vertellen, dat het meisje waarschijnlijk zijn dilemma was. Maar hij zegt nooit om te kijken naar meisjes. Er komt dus niets in de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden