FotokerkOpdracht in aflevering 6

Karen en George proberen in een kerk met duizenden foto's, de jeugdfoto's te herkennen van hun medekandidaten. Daarna moeten ze bepalen, wie in z'n jeugd welke ziekte gehad heeft.

Tags: Elkaar kennen, Foto's en Zoeken

Karen en George lopen naar Viana de Alentejo. In de kerk “Sra de Aires” bidden Spanjaarden op een bijzondere manier voor hun dierbaren. Ze hangen een foto op in de gallerij met duizenden foto’s. Bij het altaar leggen ze beeldjes van was neer, die de zieke delen van het lichaam verbeelden in de hoop dat de zieke persoon weer beter wordt.

Ze krijgen één uur de tijd om tussen deze foto’s de jeugdfoto’s van de andere kandidaten vinden. Als eerste denkt George Prince te hebben herkend. Karen ziet vrij snel daarna Jantien op een foto. Ze weten niet, wat de andere kandidaten aan het doen zijn. Eén van de letters ligt bij de kerk en ze zien het vliegtuigje over vliegen. Karen ziet, dat er iemand op zit en denkt Harry te herkennen maar het is Jantien.

Met nog een kwartier te gaan, denken ze de juiste foto’s te hebben gevonden. Nu moeten ze nog de juiste wassen beeldjes vinden. Elk beeldje staat symbool voor een ziekte die de anderen in hun jeugd gehad hebben. Als de juiste beeldjes bij de juiste foto’s liggen, verdienen ze €7500 voor de pot. Na afloop komen de anderen naar de kerk toe om te controleren of alles juist is. Ze zeggen allemaal dat het juist is, dus er komt €7500 in de pot. Ook al gelooft Angela niet alle kandidaten…

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden