EstafetteOpdracht in aflevering 9

Drie kandidaten moeten een estafette afleggen rondom Monsaraz. Onderweg vinden ze cijfers waarmee degene met het slechtste geheugen de koffer met geld kan openen. Dat gaat echter niet zonder gevaar...

Tags: Snelheid, Varen en Rijden

Vlakbij de Spaanse grens bij Monsaraz ligt een eeuwenoud fort. De kandidaten gaan een estafette doen die niet alleen fysieke, maar ook een mentale inspanning vereist. De kandidaten met het slechtste geheugen (John en George) gaan straks met Angela mee. Iedereen krijgt een paar cijfers mee, er komen er steeds een paar bij en die moeten ze onthouden. De cijfers worden uiteindelijk naar het kasteel gebracht waar ze er een koffer met €10000 mee kunnen openen. Lukt dat ze niet, dan wil Angela €5000 uit de pot.

John en George gaan naar het beginpunt, dat ook het eindpunt is. Jantien en Ellen worden ergens in de route gedropt. De kandidaten moeten in twee uur allemaal een gedeelte van het traject afleggen en krijgen per gedeelte twee verschillende vervoersmiddelen. John begint met een kabelbaan vanaf het kasteel.

Onderaan vindt hij het getal 857 en een auto. Hij heeft de kaart meegekregen met de route. Hij volgt de route dwars door de natuur, tot aan de rivier. Daar wacht Jantien hem op want zij moet gaan kanoën en het getal 857 onthouden… én een tweede bordje: 8726. Ze vaart een woeste rivier af en bereikt droog het volgende punt, waar ze verder moet met de ezelwagen.

Ellen wacht haar op en krijgt de cijfercodes van Jantien. Ze gaat paardrijden naar het volgende punt en moet nu ook haar eigen code onthouden: 930. Ze komt bij het kasteel aan waar George op haar wacht, maar eerst moet ze de kasteelmuur beklimmen. Dan gaan ze met Angela naar de tribune.

Het enige wat George nog hoeft te doen, is het koffertje pakken. Dat lijkt makkelijk, totdat een stier de arena betreedt. Andere toeschouwers helpen hem de stier af te leiden. Het lukt hem af en toe zelfs de arena over te steken, maar het koffertje pakken is een heel ander verhaal. Uiteindelijk krijgt hij het te pakken.

Dan noemt Ellen de cijfers die George moet gebruiken: 8578726930. Het gaat af en toe rommelig maar uiteindelijk zijn deze cijfers gebruikt voor de eerste cijfersloten. De laatste cijfers vinden ze in de arena zelf, waar enkele koeien rondlopen met cijfers op hun rug. Uiteindelijk krijgt George de koffer open en is €10000 verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden