PortvatenOpdracht in aflevering 1

Negen kandidaten moeten het juiste vat port bij het juiste porthuis in Porto brengen, terwijl twee andere kandidaten de merken proberen te achterhalen door middel van quizvragen.

Tags: Communicatie, Quizvragen en Zoeken

Met deze opdracht kan €10000 verdiend worden, maar als de opdracht mislukt moeten ze €10000 inleveren uit de pot. Ze krijgen drie vaten port met op elk vat een kleine karaf met port uit dat vat. Elk vat moet bij het juiste porthuis worden afgeleverd, maar op de vaten zit geen etiket. Dat etiket moeten ze als bewijs meenemen vanuit de porthuizen. Twee kandidaten verlaten de boot en gaan naar de porthuizen, terwijl de andere negen naar de overkant varen.

Karen en Kerstin staan op een punt met goed zicht op de huizen. Ze krijgen vragen over hun medekandidaten, waarmee ze achter de portmerken kunnen komen. Per antwoord verdienen ze een letter uit het merk. Als ze het antwoord niet weten, mogen ze bellen met de kandidaten aan de overkant maar dat kost 5min en ze hebben maar één uur de tijd. De anderen beginnen vast met het uitladen van de vaten.

De negen kandidaten zijn gesplitst in drie groepen. Groep één bestaat uit Ellen, George en Jantien. In groep twee zitten Pamela, John en Dick. In groep drie zitten Harry, Erik en Prince. De eerste port heeft een L en een Y, dus wordt ingezet op Taylor’s of Offley. De tweede port zou uit Rainia Santa kunnen komen. Maar na twee telefoontjes is het uur al om en moet iedereen verzamelen op de boot. Met voldoende tijd zou de opdracht wellicht net gelukt zijn, maar nu is het helaas niet gelukt. Er moet €10000 ingeleverd worden.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden