Port in PortoSeizoen 3, aflevering 1

Het derde seizoen begint in Portugal direct met een avontuurlijke opdracht waar veel geld mee te verdienen is. De tweede dag bezoeken de kandidaten Porto en dan volgt de eerste test.

Dag 1

De kandidaten ontmoeten elkaar op Schiphol Airport, waar ze bij de incheck-balie horen dat ze naar Portugal gaan. Op Oporto Airport wachten ze tot de bagage komt, maar die komt niet. Ze maken maar kennis met elkaar. Ze rijden met de auto naar de Varosa Stuwdam waar Angela hen opwacht met de eerste opdracht.

Daarna levert iedereen z’n persoonlijke spullen in en krijgt de groep zakgeld. Ook krijgt iedereen een persoonlijke rugzak. Ze eten en slapen aan boord van Crestuma aan de Douro, een boot. George kookt Spaghetti en Ellen leest voor uit Harry Potter. Dan is het tijd om te gaan slapen.

Dag 2

Op de tweede dag komt Angela de kandidaten tegemoet varen. Iedereen krijgt een verzegelde enveloppe die bewaard moet worden in de persoonlijke rugzak, maar niet geopend mag worden. Dan gaan ze aan de slag met een port-opdracht in Porto.

Die avond is het tijd voor de eerste test. Na het invullen van de test door alle kandidaten, maakt Angela door middel van het inmiddels bekende rode scherm bekend wie er naar huis moet. Deze keer is Erik de eerste die de groep moet verlaten.

© 2023 Ronald van der Velden