PartnerspelOpdracht in aflevering 7

De kandidaten moeten zes uitspraken van mensen uit hun naaste omgeving, koppelen aan de juiste kandidaat. Ze weten niet, door wie de uitspraken gedaan zijn. De opdracht levert meer op dan geld...

Tags: Elkaar kennen en Familie en partners

Gister een quiz over hoe goed je elkaar kent, nu een kort quizje over hoe goed je jezelf kent. Er staan zes uitspraken op een schilderij, die gedaan zijn door mensen uit de naaste omgeving van de kandidaten. Wat het extra moeilijk maakt, is dat ze niet weten, wie de uitspraak gedaan heeft.

Veel bordjes worden vrij snel toegekend. Angela laat hen de betreffende bordjes vast weghalen. John: “Zegt waar het op staat en verwacht dat ook van anderen.” Harry: “Vroeger onzeker maar nu volkomen zichzelf”. Jantien: “Is vraagbaak voor anderen”. Prince: “Wordt stil en prikkelbaar, wanneer vermoeidheid toeslaat.”. George: “Kan soms te luchthartig over dingen heen stappen.”. Ellen: “Is erg lief, maar kan ook hard en duidelijk zijn.”

Als het allemaal klopt, is er €5000 bij in de kas. Ze mogen omstebeurt met Angela mee. Als er iemand uit het dorpje naar haar toe komt lopen, is het juist. Maar bij Ellen komt niemand, want volgens haar vader Harry is zij een vraagbaak voor anderen. Ze mag ergens in haar eentje apart gaan zitten.

Harry is als tweede aan de beurt. Maar ook bij hem verschijnt helemaal niemand. Volgens Oes kan hij soms luchthartig over dingen heenstappen. Daarna is Prince aan de beurt en ineens ziet hij zijn vriendin aan komen rennen. Ze wordt gelijk voorgesteld aan Harry en Ellen, die op een muurtje zitten te wachten.

Dan is Jantien aan de beurt en er komt weer niemand. Volgens haar moeder was zij vroeger onzeker en is ze nu helemaal zichzelf. Daarna is George aan de beurt maar helaas komt er bij hem ook niemand aanlopen. Volgens zijn beste vriend Mark is hij erg lief maar kan ook erg hard en duidelijk zijn. Dan beseft hij dat Mark ook in de buurt is, maar hem krijgt hij niet te zien.

Ten slotte gaat John met Angela mee. Zijn opmerking is helemaal juist geraden en dus komt zijn vriendin naar hem toe rennen. Ze gaan naar alle anderen toe en daar vertelt Angela, dat de anderen toch een ontmoeting kunnen regelen. Dat kost ze dan wel €3000 per persoon uit de pot. Harry weet gelijk dat hij zijn vrouw wil zien, het geld interesseert hem niets.

Ook Ellen, George en Jantien hebben hun besluit snel genomen. Het geld speelt voor hen geen enkele rol en voor €12000 ontmoeten ook zij hun naasten. Ze gaan met z’n allen picknicken en bijpraten. Uiteraard moeten ze zich ook die middag voorbereiden op de test. Er zit dan nog €24300 in de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden