ParallellenOpdracht in aflevering 4

Zes kandidaten gaan over een touwbrug naar de overkant van een waterval, waarbij hun hartslag niet te hoog mag zijn. John en Prince moeten inschatten, hoeveel kandidaten dit binnen een uur redden.

Tags: Lef en Raden en voorspellen

John en Prince worden afgezonderd. De anderen gaan “parallellen”. Ze kunnen allemaal naar de overkant via touwen en krijgen daarvoor €1000 per persoon. Ze krijgen een hartslagmeter om en hun hartslag wordt gemeten als ze op de brug staan. Tijdens het lopen mogen ze nog maar 10 punten boven die hartslag komen. Gebeurt dat toch dan moeten ze stilstaan. Gaat ‘ie te ver omhoog, dan moeten ze het later nog een keer proberen.

John en Prince krijgen de opdracht van Angela uitgelegd. Voor €4000 moeten zij voorspellen, wie er naar de overkant komen. Als ze precies het juiste aantal voorspellen, verdienen ze het geld. Zij zetten in op vijf kandidaten. Intussen proberen de kandidaten hun hartslag zo hoog mogelijk te krijgen vóór ze het touw opstappen. Karen begint met hartslag 172 en haalt het daarna makkelijk, Kerstin moet terug en George haalt de overkant met enkele pauzes. Harry komt gemakkelijk aan de overkant en dan probeert Kerstin het nogmaals. Nu lukt het wel.

Jantien is de laatste en als zij het haalt, gaat de bonus verloren. De groep weet dat niet en doet er alles aan, om haar naar de overkant te krijgen. Met nog één minuut op de teller haalt ook zij de overkant. De kas staat dus op €38800.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden