Geblindeerde busOpdracht in aflevering 8

Harry, Jantien en Ellen moeten een geblindeerde bus over een parcours rijden. Eén iemand stuurt, de anderen proberen met behulp van twee camera's aanwijzingen te geven.

Tags: Vertrouwen, Communicatie, Route en Rijden

Harry, Jantien en Ellen moeten een bus over een parcours rijden naar de boom van John en George. De bus is helemaal geblindeerd. Eén iemand stuurt, de andere twee zitten achterin en kunnen met twee camera’s op het dak van de bus zien, hoe het parcours loopt. Ze hebben een uur de tijd om de boom te bereiken en €5000 te verdienen. De camera’s op het dak staan gekruist, dus links is rechts en rechts is links.

Aan het begin leek het, alsof ze achteruit reden dus er volgt nogal een discussie. Uiteindelijk gaan ze toch gewoon vooruit rijden. Dan hebben ze de smaak te pakken en in een rustig tempo rijdt Ellen het busje over het parcours.

Maar door alle aanwijzingen wordt ze zo misselijk, dat ze over moet geven. Harry gaat achter het stuur zitten en Ellen loopt naar het eindpunt. Jantien mist gelijk het eerste bordje dus het gaat ineens een stuk langzamer. Uiteindelijk wordt Jantien misselijk en vijftig meter voor de boom geven ze op.

Angela geeft hen een herkansing. Als ze de bus uit de greppel krijgen en ze parkeren de bus zó, dat de boom erop valt, dan verdienen ze alsnog €5000. Ze parkeren de bus op aanwijzingen van Jantien. De boom valt echter precies achter de bus langs, dus deze opdracht is mislukt.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden