Het middenOpdracht in aflevering 4

De kandidaten worden op drie bergtoppen gedropt en moeten het midden van de driehoek proberen te vinden. Daar ligt een telefoon waar ze Angela mee moeten bellen voor de tijd om is.

Tags: Communicatie en Zoeken

Angela zoekt twee mensen die het leuk vinden om met vuur te spelen. Harry en Ellen bieden zich aan. De anderen worden in drie teams verdeeld. George en Kerstin zijn het eerste team en gaan naar Cabeco da Neve. Jantien zit bij Prince en wordt gedropt bij Caramulinho. In het derde team zitten John en Karen en zij gaan naar Montanha do Pedro. Alle teams staan op een bergtop en kunnen elkaar zien.

Ze vinden allemaal een brief met instructies. Ze kunnen €10000 verdienen. Alle teams zouden elkaar moeten kunnen zien. Hun opdracht is om van elk team één iemand naar het midden te sturen van de driehoek die de teams vormen. Ze krijgen vlaggen en walkie-talkies die ze daarvoor kunnen gebruiken. De oplossing van de opdracht ligt precies in het midden en ze krijgen 40 minuten de tijd én een telefoonnummer.

Er komt enige discussie in de teams over het midden van een driehoek. De drie teams hebben elk het midden onafhankelijk van elkaar bepaald en de mannen gaan lopen. De teams kunnen via walkie-talkie overleggen maar gebruiken allemaal hetzelfde kanaal. John raakt het contact kwijt met Karen en gaat het telefoonnummer bellen dat hij onthouden heeft.

Hij hoort dat hij een ander telefoontje moet vinden en dat ligt natuurlijk in het midden. Uiteindelijk gaan de mannen ieder op een andere plek graven. Na veertig minuten is de tijd om en John hoort een telefoon afgaan. Hij weet hem te localiseren en Prince neemt de telefoon op. Ze zijn te laat: Ze hadden Angela moeten bellen. Na afloop baalt iedereen van het verloop van de opdracht. Kerstin vraagt of iemand een vrijstelling aangeboden heeft gekregen voor de opdracht. Ze ontkennen uiteraard.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden