Denkers, dromers en doenersOpdracht in aflevering 2

De denkers lossen drie cryptische raadsels op tijdens een treinreis. De doeners proberen langs dezelfde route drie voorwerpen te verzamelen. De dromers dromen van deze voorwerpen...

Tags: Raadsels, Zoeken, Trein en Verzamelen

Met deze opdracht kan €5000 verdiend of verloren worden. De kandidaten splitsen in drie groepen: Drie denkers (Karen, Jantien en George), drie doeners (John, Prince en Harry) en vier dromers (Dick, Paméla, Kerstin en Ellen). De dromers worden weggestuurd. Voor zonsondergang moeten de kandidaten weer bij elkaar komen om te horen of de opdracht geslaagd is. De denkers krijgen drie vragen waarmee ze websites kunnen vinden. De doeners moeten voorwerpen vinden.

Eerst krijgen ze de opdracht om de Rembrandt van Porto te vinden. Ze zoeken het juiste schilderij in de stationshal en vinden de schilder Jorge Golaco. Ze vinden een website met daarop de instructie om naar het oosten te reizen en een plaatje van een tafel, wat ze doorgeven aan de doeners. Op de foto staat een een plaatje en als ze dat zien, moeten ze uitstappen bij het volgende station waar ze de muziek moeten volgen. De doeners hebben alvast de auto naar het oosten genomen en moeten de denkers volgen. De dromers rijden rechtstreeks naar de eindlocatie.

De dromers komen bij het Matteuspaleis. Zij moeten op bed gaan liggen en krijgen een videobril op met beelden en rustgevende muziek. Samen moeten ze ongeveer tien uur slapen. Tussen de beelden wordt informatie gegeven over de activiteiten van de denkers en de doeners.

Op de website is ook een muziekje te horen. Op een gegeven moment herkennen ze het als “Koffie, koffie, lekker bakkie koffie” en ze gaan op zoek naar het koffiehuis schuin tegenover het station. De eigenaar heet Jose Pinto de Sousa en dat is de tweede website. Er staat een foto van Joop Zoetemelk op. De doeners gaan een fiets zoeken en de denkers reizen verder naar het oosten.

De derde aanwijzing is Casa da Crianca en een gedicht waar twee stukken ontbreken: Gitaar en snaren. Ze moeten via de muziek de derde bestemming vinden. Het is de Matteus Passion en George vindt op de kaart het Matteuspaleis, de eindbestemming. De doeners halen hen van het station en samen gaan ze naar de dromers.

De plakkertjes met snoeren die de dromers op hun voeten hadden, waren nep en kwamen uit in de WC. Waar het om ging, was of ze de drie voorwerpen konden herinneren die tussendoor langskwamen in de videobeelden. Ze herinneren zich alle voorwerpen: De gitaar, de fiets en de tafel. De doeners hebben een tafel meegenomen. Ook een wiel wordt door Angela goedgekeurd, want ze hadden eigenlijk een fiets willen kopen. Het gedicht over de gitaar werd echter niet begrepen en dus gaat er €5000 uit de kas.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden