Rondleiding door EvoraOpdracht in aflevering 6

Vijf kandidaten krijgen een rondleiding door Evora en moeten zoveel mogelijk details vertellen aan Harry en George. Daarna schatten ze in, wie de meeste vragen goed zal beantwoorden over Evora.

Tags: Locals, Route, Leren en Stad

Vijf kandidaten wachten op instructies en dan komt Libânio naar hen toe. Hij is die dag hun gids. Hij nodigt hen uit om de mooie dingen van de stad te bezichtigen die middag. Wat ze niet weten, is dat ze straks de rondleiding tot in de kleinste details moeten kunnen navertellen aan Harry en George. Uit zichzelf besluiten Karen en Jantien alles te notuleren, Ellen probeert details te onthouden en John en Prince kijken extra om zich heen en observeren.

Harry en George worden zonder enige instructie naar het hotel gebracht en moeten daar wachten. Zij gaan naar hun hotelkamer en kunnen daar lekker uitrusten. Om vijf uur ’s middags, na vier uur lopen, geeft Libânio een tape aan Jantien met de hele rondleiding erop. Tot negen uur kunnen Harry en George alles leren over de rondleiding. Zij moeten dus zoveel mogelijk informatie onthouden.

Jantien en Karen gaan met hun aantekeningenboekje tegenover George en Harry op een bed zitten. De anderen lijken alleen voor hun plezier de tape terug te kijken. Om negen uur ’s avonds komt Angela de twee mannen ophalen. Dan vraagt ze aan de overige kandidaten, welk van de twee volgens hen het beste vijf vragen kan beantwoorden. Men zet in op Harry. Als hij het beter doet dan George dan gaat er €5000 in de kas. Doet George het beter, dan moet er geld ingeleverd worden.

Harry beantwoordt de tweede vraag fout en weet ook de vijfde vraag niet: Hoe heette de gids die de kandidaten rondleidde? Hij beantwoordde drie vragen goed. Dan is George aan de beurt. Hij beantwoordt ook de tweede en de laatste vraag fout. Er komt dus geen geld in de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden