GeldwagenOpdracht in aflevering 3

Een geldwagen haalt bij zeven winkels in Vila Real geld op. Het is aan de kandidaten om de chauffeur steeds voor te zijn. Ze worden daarbij aangestuurd door Dick en Jantien.

Tags: Communicatie, Snelheid, Verzamelen en Stad

Er zijn twee mensen nodig die goed kunnen kaartlezen en handig met de computer omgaan. De anderen moeten goed kunnen communiceren via GSM. Dick en Jantien vormen het duo. De andere kandidaten krijgen allemaal een GSM en een pasje. Er kan €10000 verdiend worden. Dick en Jantien krijgen een laptop met een kaart van Vila Real. Daarop kunnen ze een geldwagen volgen, die een bepaalde route gaat rijden langs zeven winkels om het geld op te halen. Op elke plek staat de wagen twee minuten stil vanwege het tijdslot.

Dick en Jantien zien wel de juiste straten, maar niet de precieze winkel. De anderen worden ergens in de stad gedropt en moeten het geld onderscheppen. Ze hebben tien minuten om het spel uitgelegd te krijgen door Dick en Jantien en om uit te vinden, waar de anderen staan. Met hun pasje kunnen ze het geld innen bij de winkels. Als dat geld eerder bij Dick en Jantien is dan de geldwagen, dan gaat het in de pot.

Jantien belt iedereen kort op om te vragen, waar ze zijn. Als de geldwagen begint te rijden, beginnen ze uit te zoeken wie er bij de eerste bestemming in de buurt zit. Maar er ontstaat veel discussie want Dick heeft niet netjes opgeschreven, wie op welke plek zit en let alleen maar op het busje. Karen wordt naar de tweede locatie gestuurd en ziet de geldauto. Ze rent op tijd de juiste winkel binnen en ruilt haar pasje voor €250.

Prince moet het volgende punt vinden. Hij komt echter net te laat bij de winkel en ziet de buschauffeur het geld krijgen van de winkeleigenaar. Harry ontdekt de wagen maar weet niet, in welke winkel het geld geïnd zal worden. Hij blijft dij het busje in de buurt en gaat net voor de chauffeur de winkel in.

John moet het vierde punt zoeken, terwijl Harry zijn geld direct naar Dick en Jantien brengt. John gaat in de buurt gelijk elke winkel in die hij ziet en vraagt om het geld. Hij ziet echter te laat de buschauffeur en probeert hem over te halen het geld te geven. Dat lukt niet en nu hebben ze al vier zaken gemist. Het lukt Ellen op€ op te halen bij het tankstation met John.

George ziet de bus, want die staat voor zijn neus maar hij krijgt geen duidelijke instructies. Het kassavrouwtje bij zijn winkel doet echter de kassa al open en geeft hem het geld. Hij vindt het echter lastig om terug te komen naar het beginpunt. Uiteindelijk is hij maar net op tijd terug en overhandigt Dick het geld. George heeft €1000, Ellen €50, Harry €1000 en Karen €250. De chauffeur heeft de overige €7700 opgehaald. De kas staat nu op €29800.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden