Onderhandelen in het circusOpdracht in aflevering 8

Vier kandidaten onderhandelen over een vrijstelling, vijf goede testvragen, een gesprek met de mol en een lege koffer. Ellen kan een vrijstelling verdienen door de verdeling te voorspellen.

Tags: Onderhandelen, Vrijstelling en Raden en voorspellen

De groep is gesplitst in vier mensen die goed denken te kunnen onderhandelen en één die heel goed kan observeren (Ellen). De vier kandidaten krijgen elk een koffertje met iets, waarmee ze tijdens het spel hun voordeel kunnen doen. Vijf belminuten met de mol, vijf goede antwoorden voor de volgende test, een vrijstelling en een leeg koffertje.

Ze moeten onderhandelen over wie welk koffertje krijgt. Per persoon krijgen ze twee gesprekken van vijf minuten. Na afloop wil Angela horen, wie welk koffertje claimt. Als iedereen een ander koffertje claimt, wordt er €5000 verdiend. Elk koffertje dat maar door één persoon geclaimd wordt, mag door die persoon gebruikt worden. Ellen kan alles horen en zien. Als zij de keuzes van de kandidaten goed voorspelt, verdient ze een vrijstelling.

Harry en George onderhandelen eerst. Ze willen allebei de vrijstelling, maar hebben afgesproken om voor hun tweede keus te gaan als anderen ook de vrijstelling willen. John wil de vrijstelling of de vijf vragen, maar Jantien wil dat die vragen gaan, naar degene die het meest twijfelt over z’n keuze. Ze wil dat de vrijstelling naar de mol gaat, zodat het spel eerlijk doorgaat… en “dus” wil zij ‘m hebben.

John gaat voor de vragen en Jantien voor de vrijstelling. Nu gaan John en George praten in hun laatste gesprek. George vertelt dat hijzelf de vrijstelling wil en anders het gesprek met de mol en dat Harry de vrijstelling wil en anders de vragen. Jantien wil de vragen volgens John en hijzelf de telefoon. George bluft dat hij absoluut voor de vrijstelling zal gaan en John dus voor de telefoon. Maar ineens wil hij z’n afspraak met Harry te gaan en dus zelf de telefoon te willen.

Nu mogen Harry en Jantien en die willen beiden de vrijstelling. Harry zet nu in op de vijf goede vragen. Zij komen er echter niet echt uit. Angela laat iedereen nu onafhankelijk z’n keuze maken. John gaat voor de vijf vragen, George voor de telefoon. Harry wil de lege koffer en Jantiens keuze wordt niet bekend gemaakt. Uiteindelijk blijkt dat zij ook voor de vijf antwoorden gaat. George mag dus bellen met de mol en er is geen geld verdiend.

George en Jantien zouden volgens Ellen beiden voor de vrijstelling gaan. Harry zou voor het telefoongesprek gaan en John voor de vragen. Helaas, geen vrijstelling voor Ellen. Nu krijgt Harry nog de kans om de opdracht te redden. In het lege koffertje zit een circusact. Harry moet optreden als clown in het circus en baalt dus, dat hij niet beloond is. Gelukkig geeft Angela hem €5000 voor de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden