AbseilenOpdracht in aflevering 1

Bij de eerste opdracht in Portugal moeten de kandidaten abseilen vanaf de 76 meter hoge Varosa Stuwdam. Als ze dat allemaal doen, wordt de pot verdubbeld.

Tags: Lef

Angela wacht de kandidaten op bij de Varosa Stuwdam. Deze is 76 meter diep en alle kandidaten moeten ervan abseilen. Je hebt de Australische manier (hoofd naar beneden) waarmee €2000 per persoon verdiend kan worden. Met de Amerikaanse, gewone manier wordt €1000 verdiend. Als iedereen heelhuids beneden komt, wordt het bedrag verdubbeld. Ze krijgen er twee uur de tijd voor.

Erik gaat als eerste op de gewone manier. Dick doet daarna hetzelfde, zodat er al €2000 in de pot zit. Harry is de derde en kiest voor de Australische manier. Jantien gaat daarna en verdient nog €1000. George neemt de tijd en heeft een hoop aanmoedigingen nodig, maar bereikt ook de bodem en verdient de volgende €1000. John rent met zijn hoofd naar beneden de dam af en verdient maar liefst €2000. Ook Pamela durft het aan en verhoogt de pot tot €10000. Kerstin doet er nog een schepje bovenop en verdient nog €2000.

Als er nog drie kandidaten boven staan, wordt de bagage gebracht. Karen, Prince en Ellen moeten alleen de noodzakelijke spullen uitkiezen en in twee plunjezakken overladen. De rest van de bagage zien de kandidaten niet meer terug tijdens het spel. Ellen besluit alvast naar beneden te gaan op de Australische manier. Kerstin doet het op de veilige manier. Tenslotte heeft Prince nog 4,5 minuut over en ook hij kiest voor de Australische manier. Met nog bijna drie minuten over, is er €17000 verdiend en Angela verdubbelt dit tot €34000.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden