El Salvador, Nicaragua

Onder leiding van presentator Pieter Jan Hagens stortten tien bekende Nederlanders zich in het grote avontuur en vertrokken naar El Salvador voor het elfde seizoen van Wie is de Mol. Dat begint in El Salvador, maar halverwege het seizoen vaart de uitgedunde groep verder naar de wildernis van Nicaragua. Patrick blijkt de mol van dit jaar te zijn en de toekomstige presentator Art weet hem succesvol te ontmaskeren.

Aflevering 1 Bus

De kandidaten maken één voor één een busrit door San Salvador. Ze krijgen allemaal vijf vragen mee, waarop het antwoord in de bus te vinden is. De vraag is natuurlijk, of dat nou echt de bedoeling van de opdracht is.

Aflevering 1 Vuurwerk

In een voetbalstadion moet de groep een code maken met zes kleuren, waarmee ze woorden kunnen verzenden. Dan wordt de groep gesplitst in zenders en ontvangers. De kleuren worden echter op een spectaculaire manier overgebracht.

Aflevering 1 Route

Omstebeurt lopen de kandidaten een route door een museum. Onderweg komen ze een reeks kostbaarheden tegen waarvan ze er één mogen meenemen. Ze mogen echter nergens omkeren.

Aflevering 2 Contactadvertenties

De kandidaten hebben elk een contactadvertentie geschreven en lezen elkaars teksten voor. Als de meerderheid van de groep weet om wie het gaat, wordt er geld verdiend voor de pot.

Aflevering 2 Mijnenveld

In een duistere ruïne is een route uitgezet vol boobytraps, scherpschutters en landmijnen. De kandidaten gaan alleen of in duo's op pad en proberen geld in een kluis te stoppen.

Aflevering 2 Zoek de verschillen

Op een plein in de stad staat een levend stilleven opgesteld. De kandidaten moeten de tien verschillen zoeken. Dat valt niet mee, want het stilleven komt tot leven...

Aflevering 3 Uit de verf

In het dorpje Ataco zijn vele muren beschilderd met schitterende afbeeldingen. Vijf kandidaten moeten net zo'n schildering maken. Na afloop zal een expert op zoek gaan naar het zelfgemaakte kunstwerk.

Aflevering 3 Blijven plakken

Op een billboard net buiten het dorp moeten vier kandidaten een mozaiek-foto van een bekende Nederlander plakken in vier grijstinten. Lukt het de andere kandidaten vervolgens om de foto te herkennen?

Aflevering 3 Optreden

Binnen anderhalf uur moet de groep een spetterend optreden voorbereiden voor op een podium in het dorpje Ataco. Hoe meer enthousiast publiek ze weten te verzamelen, hoe meer geld ze met hun show verdienen.

Aflevering 3 Slaapkamers

De groep wordt in vijf slaapkamers opgesloten. Ze weten de locatie van elkaars sleutel, maar kunnen niet rechtstreeks onderling communiceren. Wie is de zwakste schakel in de keten van camera's en televisies?

Aflevering 4 Busrit

De kandidaten worden gesplitst in twee groepen. Elke groep rijdt in een stadsbus over een raceparcours. De kandidaten sturen omstebeurt en de rest zoekt intussen naar balletjes met letters die door de bus rollen. Als de mol verliest, wordt geld verdiend.

Aflevering 4 Kerkbezoek

De kandidaten strijden in duo's tegen elkaar om een mollenboekje. Ze moeten afwegen of ze de waarheid spreken over hun vorige tests, of liever liegen. Wie liegt brengt de tegenstander dichter bij z'n molboekje.

Aflevering 4 111 meter

Boven een ravijn hangt een touwbrug van 111 meter. De groep van acht kandidaten moet samen minstens 666 meter afleggen om geld voor de pot te verdienen. Maar durft iedereen? En wil iedereen!?

Aflevering 5 Koeien ruilen

Twee groepen gaan te paard zorgen, dat hun kuddes van 600 koeien van plaats verwisselen. De kuddes gaan over hetzelfde pad en een aantal van de koeien heeft een kokertje om de nek. Elk kokertje dat door de juiste groep wordt gepakt, is geld waard.

Aflevering 5 Gedicht uitbeelden

Eén kandidaat moet een gedicht uit het hoofd leren, begeleid door een Spaanse gitarist. De anderen maken in tweetallen foto's van woorden uit het gedicht en hebben hiervoor beperkt de tijd. Dan moet de losse kandidaat raden, welke woorden met de foto's bedoeld worden.

Aflevering 5 Moddertocht

In twee jeeps rijden de kandidaten een parcours, dwars door een modderstroom. Ze hebben maar beperkt de tijd en moeten onderweg op zoek naar geld. Als ze al het geld verzamelen en tijdig terug zijn, verdubbelt Pieter Jan de opbrengst.

Aflevering 6 Lezen en schrijven

De eerste helft van de kandidatengroep moet een woord uitbeelden door een route door een stadje te lopen. Op hun aanwijzing gaat daarna de tweede helft op pad. Als zij het juiste woord herkennen, verdient de groep geld.

Aflevering 6 Lopen op het water

Op het water in een steengroeve liggen allerlei plateau's. Met twee planken moet de groep proberen om bij het laatste plateau te komen. Enkele extra spelregels en een tijdslimiet van 10 minuten zorgen voor een mooie puzzel.

Aflevering 6 Mastermind

De kandidaten krijgen elk een kleur. Door middel van handdoeken kunnen ze op het strand proberen om een code van vier kleuren te raden. Pieter Jan geeft hen aanwijzingen volgens het Mastermind-principe.

Aflevering 7 Onzichtbaar labyrinth

Vlak voor het strand ligt onder water een labyrinth verstopt met bommen en geld. De kandidaten krijgen een kwartier om zoveel mogelijk geld mee te nemen, maar de bommen moeten ze laten liggen.

Aflevering 7 Zwarte piste

De groep moet een vulkaan beklimmen met een zware kist. Onderweg komen ze steeds een nieuwe kist tegen en dan mogen ze kiezen met welke ze verder lopen. Zware kisten leveren meer geld op. Bovenaan wacht hen een verrassing.

Aflevering 7 Jokers gokken

De kandidaten mogen kiezen tussen zekerheid of gokken. Ze mogen een joker houden of een spel spelen tegen Pieter Jan. Hij doet hen driemaal een blind aanbod van 0, 1 of 3 jokers. De andere kandidaten mogen niets zeggen.

Aflevering 8 Vuurtoren

Twee kandidaten worden met een verrekijker en schatkaart in een vuurtoren opgesloten. De anderen worden op een strand gedumpt met een verrekijker en moeten de schat op hun eiland vinden...

Aflevering 8 Geld in de vulkaan

De groep gaat een vulkaan in. De kandidaten mogen steeds een bepaalde tijd met gasmaskers het veilige gebied verlaten om op aanwijzing van Pieter Jan op zoek te gaan naar geld. Wie te laat is, valt af.

Aflevering 8 Verlaten ziekenhuis

De kandidaten gaan omstebeurt op zoek naar geld dat achter slot en grendel ligt. De anderen moeten een vraag beantwoorden om de code te krijgen. Lezen de zware jongens echter de naam op de kandidaat, dan valt deze af.

Aflevering 9 Nationaliteiten

In twee teams moeten de kandidaten binnen een half uur zoveel mogelijk unieke nationaliteiten verzamelen. Ze krijgen geen tijd om te overleggen maar worden direct het dorp ingestuurd. Hebben ze echter goed genoeg naar de instructies geluisterd?

Aflevering 9 Het is zover

Elke kandidaat vaart in een eigen bootje een groot natuurgebied in. Iedereen heeft een enveloppe met een stuk aanwijzing gekregen. Samen moeten ze elkaar en Pieter Jan zien te vinden. Eén van de kandidaten heeft echter een heel ander doel...

Aflevering 9 Koffie en vulkanen

In twee teams moeten de kandidaten een rondleiding volgen over koffie of vulkanen. Daarna zal Pieter Jan hen vragen stellen waarmee geld verdiend kan worden. Het zou echter veel te makkelijk zijn, als iedereen z'n eigen vragen moest beantwoorden...

Aflevering 10 In de bomen

Het ene duo gaat met tokkelbanen en touwbruggen door de boomtoppen op zoek naar rode vlaggen. Zij gooien signaalbommen naar beneden zodat het andere duo de vlag en het geld kunnen vinden.