Koeien ruilenOpdracht in aflevering 5

Twee groepen gaan te paard zorgen, dat hun kuddes van 600 koeien van plaats verwisselen. De kuddes gaan over hetzelfde pad en een aantal van de koeien heeft een kokertje om de nek. Elk kokertje dat door de juiste groep wordt gepakt, is geld waard.

Tags: Locals en Jagen en vluchten

De groep gaat naar een grote stal, waar Pieter Jan vraagt om twee teams te maken. Hij legt hen uit hoe kuddes vee hier in Zuid-Amerika gehoed worden: Door stoere gaucho’s op paarden. Karin hoopt nog dat er koeien geteld gaan worden, maar dat blijkt niet nodig. Pieter Jan vertelt dat er voor elk team een weide is met 600 koeien.

De opdracht: Zorg te paard dat deze 1200 koeien van plek verwisselen en grijp daarbij de gekleurde kokers die om de halzen van twee maal vijf koeien hangen. Pepijn gaat met de dames, terwijl Art met Jan en Patrick. Helaas heeft Soundos nooit paard gereden en durft ze de opdracht niet aan.

De mannen hebben niet echt een strategie. Ze rijden wat rondjes om de koeien, maken ophitsende geluiden en als het hek dan open gaat, stormen de koeien als vanzelf het pad op. Helaas komen daardoor de 1200 koeien samen in één veld te staan. Gelukkig lijken de dames uiteindelijk net op tijd hun eigen vee weg te drijven.

En dan is het tijd om de kokertjes te pakken. Patrick besluit een tactiek als koeienfluisteraar te proberen en wanneer Art ongeveer naast een koe met koker staat, begint hij zich om z’n stijgbeugels druk te maken. Jan rijdt als een bezetene achter koeien met kokers aan en verdenkt Pepijn, die eigenlijk hetzelfde doet.

Gelukkig zijn de dames er nog. Hoewel niet duidelijk is of ze hun paard mogen verlaten, stijgt Anna drie keer af om een kokertje op te pakken dat op de grond ligt. Zij is in ieder geval niet verdacht bezig en zorgt uiteindelijk voor een mooie opbrengst: 750 euro voor drie kokers. De pot komt op 9990 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden