Land in zichtSeizoen 11, aflevering 5

De mol verlaat met zes kandidaten El Salvador die in tegenstelling tot de mol geen idee hebben van de volgende bestemming: Nicaragua, land van historische steden, regenwouden, oceanen en vulkanen. En maar een boottochtje verwijderd van El Salvador.

Dag 8

In aflevering 1 had Pieter Jan al beloofd, dat de kandidaten een nieuw land zouden bezoeken als ze aflevering vijf zouden bereiken. Nu is het zover: De groep gaat naar een haventje waar een visser hen opwacht om ze te brengen naar... Nicaragua! Een jeep brengt hen over een hobbelig pad naar een ranch waar de mannen voor het eten zorgen.

Dag 9

Op de eerste dag in Nicaragua gaan de kandidaten gelijk actief aan de slag. Op een uitgestrekte boerderij geeft Pieter Jan hen een stevige opdracht die uiteindelijk op chaos uitdraait, maar wel een mooi bedragje oplevert voor de pot.

Dag 10

De dag daarna is het regenseizoen goed te herkennen. Pieter Jan stuurt de groep tot twee keer toe de regen in maar het lijkt de groep niet te deren. Bij de eerste opdracht lijken er een hoop mollen rond te lopen maar bij de tweede wordt eindelijk echt goed samengewerkt, waardoor de pot flink gevuld wordt.

Helaas volgt na dit succes direct weer een test en executie. Anna en Pepijn werken samen en spreken nog even snel de details door. Anna heeft overigens een vrijstelling voor deze aflevering. De uitslag volgt en het blijkt Jan te zijn, die afscheid neemt. Hij blijkt z’n drie jokers niet gebruikt te hebben.

© 2023 Ronald van der Velden