OptredenOpdracht in aflevering 3

Binnen anderhalf uur moet de groep een spetterend optreden voorbereiden voor op een podium in het dorpje Ataco. Hoe meer enthousiast publiek ze weten te verzamelen, hoe meer geld ze met hun show verdienen.

Tags: Locals en Creatief

De groep wordt meegenomen naar het dorpsplein van Ataco. Hier zal anderhalf uur later een spetterend optreden plaatsvinden... en zij gaan het geven. Als ze er 200 toeschouwers bij kunnen verzamelen, verdienen ze al 1000 euro. Elke extra toeschouwer levert nog 5 euro op, met een maximum opbrengst van 2500 euro totaal. Het optreden moet een kwartier duren en beloond worden met een daverend applaus.

Direct worden taken verdeeld: Wie wil er graag op het podium staan, wie gaat er toeschouwers regelen, wie helpt het verhaal bedenken. Miryanna gaat met Karin op zoek naar publiek, net als Art en Jan. De rest zet de voorstelling in elkaar.

Jan en Art vinden een basketballer, die hen de weg wijst naar de dichtstbijzijnde school. Maar die eindigt pas om half zes, soms half zeven. Aangezien het optreden om half zes moet beginnen, zal dat nog spannend worden. Ook Karin en Miryanna gaan naar een school.

Art en Karin spreken in vloeiend Spaans de kinderen aan en Jan zorgt intussen dat de directeur de school tien minuten eerder sluit. Art mist Jans gesprek en vertrouwt er niets van, maar Jan houdt z’n mond zodat Art niets kan verpesten. De rest van de groep doet intussen inkopen.

Met nog 20 minuten op de klok gaan Jan en Art op zoek naar petroleum, zodat Pepijn een mooie vuurspuwersact kan doen. Het spul moet van buiten het dorp komen maar ze zijn net op tijd terug. Er zijn dan nog geen 100 toeschouwers, maar ze beginnen dapper aan een warming up.

Hoewel er weinig aan kwaliteit gedacht was en de voorbereiding in anderhalf uur gedaan was, wordt het publiek steeds enthousiaster en intussen sprokkelt Art steeds meer bewoners bij elkaar. Jan en Anna vervolgen met hun Romeo en Julia act en vooral Jan oogst daarbij veel applaus van de Zuid-Amerikaanse meiden in het publiek.

Er volgt nog meer spektakel: Pepijn spuwt vuur, Soundos doet een ritmisch optreden en het plein is inmiddels stampvol met nieuwsgierige omwonenden. Dan komt Pieter Jan om de score mee te delen en hoewel er lange tijd slechts 170 mensen keken, eindigde de show met 228 toeschouwers en daarmee is dus 1140 euro verdiend. Jan maakt het niet meer mee, hij moet als internationale hunk met iedereen op de foto...

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden