Geld in de vulkaanOpdracht in aflevering 8

De groep gaat een vulkaan in. De kandidaten mogen steeds een bepaalde tijd met gasmaskers het veilige gebied verlaten om op aanwijzing van Pieter Jan op zoek te gaan naar geld. Wie te laat is, valt af.

Tags: Zoeken, Verzamelen en Geld

Voor de tweede opdracht gaat de groep naar de Masaia-vulkaan. Daar krijgen ze een masker op en moeten ze in een omheining gaan staan. Pieter Jan geeft hen instructies via een portofoon. Op verschillende plekken in de vulkaan ligt geld verstopt. Aan de buitenkant van het hok hangt een klok. De kandidaat die het hok uitgaat, moet zelf de beschikbare tijd in de gaten houden.

De groep kan Pieter Jan zien en hij legt uit dat hij op twaalf uur staat. De eerste 100 euro liggen 15 stappen richting half tien. De groep krijgt één minuut de tijd; wie te laat is, ligt uit het spel en verliest het verdiende geld.

Voor 200 euro moeten ze vervolgens binnen drie minuten 160 stappen naar twee uur lopen. Soundos houdt de tijd in de gaten. Anna rent gigantisch hard vooruit en vindt binnen enkele tellen het geld. De groep beseft, dat er her en der verspreid nog meer geld moet liggen. Ze vinden samen nog 100 en 50 euro.

Dan moeten ze nog 40 stappen in vier minuten naar half zeven voor 100 euro. Tijdens deze zoekactie gaat iedereen lukraak op zoek. Uiteindelijk wordt 850 euro verdiend met deze opdracht terwijl er maar liefst 1500 euro verstopt ligt. Anna had ongeveer 400 euro, Soundos 200, Karin en Art 100 en Patrick 50 euro. De teller staat nu op 18640.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden