Koffie en vulkanenOpdracht in aflevering 9

In twee teams moeten de kandidaten een rondleiding volgen over koffie of vulkanen. Daarna zal Pieter Jan hen vragen stellen waarmee geld verdiend kan worden. Het zou echter veel te makkelijk zijn, als iedereen z'n eigen vragen moest beantwoorden...

Tags: Locals, Quizvragen en Leren

Er komen weer twee groepen. De ene zal zich verdiepen in de Mombacho-vulkaan en de andere in koffie. De kennis die ze opdoen zal van doorslaggevend belang zijn voor het slagen van de opdracht. Iedereen wil zich wel in koffie verdiepen maar uiteindelijk gaan Art en Soundos dat samen bekijken, terwijl Karin zich met Patrick op de vulkaan stort.

Beide teams krijgen een rondleiding van een goed Engels sprekende lokale gids. Karin en Patrick horen allerlei weetjes over de vulkaan met z’n vier kraters. Art en Soundos bezoeken plekken rondom deze vulkaan, waar koffie gemaakt wordt.

Dan wacht Pieter Jan de groepen op, bij een regenachtig bospad. Het lijkt hem wel leuk om het koffieteam vijf vragen te stellen over de vulkaan en andersom. Ze krijgen tien minuten de tijd om alle informatie uit te wisselen en dan begint de quiz.

Er kan 200 euro per goed antwoord verdiend worden. Soundos en Art weten nog hoe oud de vulkaan is, maar Karin en Patrick hebben geen idee hoeveel water er opgevangen kan worden voor de koffie. Art en Soundos weten dat er eilandjes ontstonden door een vulkaanuitbarsting en Patrick en Karin weten gelukkig ook, hoelang het duurt voor een koffieplantje koffie produceert.

Soundos kan nog wel vertellen over de lotery plant maar Patrick en Karin weten niet meer, hoeveel koffie een plantje per jaar produceert. Art weet de nationaliteit van de ontdekker van een lokaal dier en Patrick weet wanneer koffie geoogst wordt. Soundos weet dat de poot van een salamander ook aangroeit (hoewel Art zeker weet van niet) maar Karin gokt verkeerd op de vraag wanneer een koffieplant te hoog groeit om geplukt te kunnen worden. In totaal zijn er zeven vragen goed beantwoord waarmee de pot stijgt tot 20740 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden