Uit de verfOpdracht in aflevering 3

In het dorpje Ataco zijn vele muren beschilderd met schitterende afbeeldingen. Vijf kandidaten moeten net zo'n schildering maken. Na afloop zal een expert op zoek gaan naar het zelfgemaakte kunstwerk.

Tags: Creatief en Raden en voorspellen

De groep van Horace, Anna, Soundos, Miryanna en Patrick komt terecht in een straatje met schitterende muurschilderingen in Ataco. Pieter Jan vertelt hen, dat ze een muurschildering moeten maken die zich in niets onderscheidt van de andere schilderingen in het straatje. Er zal straks een kenner komen en die mag niets in de gaten hebben.

Nadat Patrick een rondje door de straten gelopen heeft, gaan ze voortvarend aan de slag. Iedereen schildert een eigen stukje muur en er is weinig onenigheid. Miryanna suggereert nog om de naam van haar vriendje als schilder toe te voegen en Patrick laat er 2008 als jaartal bij zetten, om de boel nog wat minder op te laten vallen.

Als hun tijd erop zit, blijkt dat er een heel ander soort experts langs komt dan verwacht: In een karretje met twee ezels ervoor, komt de andere helft van de groep langsrijden. Zij kunnen geld verdienen als de schildering van de kandidaten herkend wordt. Maar ze wegen te zwaar aan het feit dat één van de authentieke schilderingen nog potloodschetsen bevat en verspelen daarmee 1000 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden