Blijven plakkenOpdracht in aflevering 3

Op een billboard net buiten het dorp moeten vier kandidaten een mozaiek-foto van een bekende Nederlander plakken in vier grijstinten. Lukt het de andere kandidaten vervolgens om de foto te herkennen?

Tags: Creatief, Foto's en Raden en voorspellen

Karin, Jan, Pepijn en Art mogen kiezen uit vier Nederlandse grootheden: Rembrandt van Rijn, Koningin Beatrix, Johan Cruijff, Pieter Jan Hagens. Karin merkt slim op, dat ze het beste iemand kunnen kiezen die niet verward kan worden met de andere namen, aangezien er geschilderd of geplakt moet worden.

Vervolgens krijgen ze de vier foto’s van deze mensen te zien. Maar deze foto’s zijn slechts opgebouwd uit een aantal witte, licht en donker grijze en zwarte vlakjes. Ze krijgen de opdracht om deze foto zó goed na te maken, dat hun collega-kandidaten hem zullen herkennen.

En dan komen ze bij een enorm billboard langs een grote weg. Er staat een grote voorraad papier in de vier grijstinten en een pot behangerslijm. Tijd om aan de slag te gaan! Karin begint op één van de ladders maar wordt door de rest omschreven als “een wandelend misverstand”. Ze plakt de verkeerde papieren.

Maar als Jan aan de beurt is, blijkt ook hij niet heel handig aan de slag te gaan. De rest van de groep vindt hem al direct verdacht maar hij praat vrolijk overal overheen. Dat wordt wel anders, zodra de regen met bakken uit de lucht komt.

Wanneer de tijd erop zit, gaan de plakkers weg en komen de ververs in een busje aanrijden. Pieter Jan biedt hen 1000 euro als ze herkennen, wie er op het billboard geplakt is. Miryanna legt de wonderbaarlijke associatie met Beatrix en omdat Soundos de rest overhaalt, kiezen ze deze naam en wordt er geld voor de pot verdiend!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden