Lopen op het waterOpdracht in aflevering 6

Op het water in een steengroeve liggen allerlei plateau's. Met twee planken moet de groep proberen om bij het laatste plateau te komen. Enkele extra spelregels en een tijdslimiet van 10 minuten zorgen voor een mooie puzzel.

Tags: Water

De groep gaat naar een steengroeve waar het water snel stijgt door alle regen. Er liggen plateau’s in. Op de grote mogen maximaal vier kandidaten tegelijk staan, op de kleine slechts één. Er is een grote plank voor een grote oversteek en een kleine voor een kleine oversteek. Je mag niet met een plank onder je arm over een andere plank lopen. Op het laatste plateau moeten de zes kandidaten terecht komen, want daar ligt het geld.

Soundos denkt de oplossing meteen te zien en Pepijn gaat als eerste lopen. Maar al snel gaat de rest van de groep ook het water op. De tijd tikt flink door en na vijf minuten begint de groep ongeduldig te worden. Patrick neemt langzaam de leiding over. Langzaam wordt het tempo opgevoerd en uiteindelijk blijven er drie seconden op de teller over. Er is 2500 euro verdiend!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden