111 meterOpdracht in aflevering 4

Boven een ravijn hangt een touwbrug van 111 meter. De groep van acht kandidaten moet samen minstens 666 meter afleggen om geld voor de pot te verdienen. Maar durft iedereen? En wil iedereen!?

Tags: Lef

De groep wordt meegenomen naar de poort van de duivel, waar ze samen 666 meter zullen afleggen om 2500 euro voor de pot te verdienen. In principe dus zes kandidaten, die ieder de afstand van 111 meter over een touwbrug afleggen.

De groep bepaalt de volgorde waarin iedereen het gaat proberen. Pepijn mag als eerste en heeft er weinig moeite mee. Maar het lijkt hem wel leuk om de rest wat angst aan te jagen en dus laat hij het een paar keer bijna foutgaan. Uiteindelijk haalt hij onder luid applaus de overkant.

Patrick is de volgende. Bij de busrit had hij zijn dag al niet en hier blijkt het ook tegen te vallen. Na acht meter besluit hij op te geven. Anna is na hem aan de beurt en al zingend weet ze zichzelf naar de overkant te krijgen. Jan is de derde die de afstand aflegt.

Dan is Karin aan de beurt. De groep heeft er stiekem weinig vertrouwen in. Maar voetje bij voetje en al pratend met de rest van de groep komt Karin heel rustig aan de overkant van de kloof terecht.

Als Art begint, dalen de wolken langzaam en begint het te waaien. Maar hij heeft succes en dus staat de teller na vijf kandidaten en Patrick op 563 meter. Miryanna en Soundos haken echter al af bij het aanhaken dus wordt er uiteindelijk geen geld verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden