KerkbezoekOpdracht in aflevering 4

De kandidaten strijden in duo's tegen elkaar om een mollenboekje. Ze moeten afwegen of ze de waarheid spreken over hun vorige tests, of liever liegen. Wie liegt brengt de tegenstander dichter bij z'n molboekje.

Tags: Liegen en Quizvragen

Pieter Jan neemt de groep mee naar een kerk en vraagt iedereen om de molboekjes bij hem in te leveren. In de kerk zullen de kandidaten steeds met z’n tweeën de strijd aangaan en altijd tegen iemand uit de andere bus van de vorige opdracht.

Art en Karin beginnen. Ze krijgen omstebeurt een vraag. Als je de waarheid spreekt, houd je de andere kandidaat op afstand van je molboekje. Lieg of zwijg je, dan mag de ander een stap richting het boekje zetten. Het aantal vragen is beperkt en wie tijdig het molboekje bereikt, mag het hebben.

De vragen komen allemaal uit de test en Pieter Jan wil dan weten, wat ze hebben ingevuld. Voor Art en Karin zijn dit de vragen. Geen van beide krijgt een molboekje te pakken. - Karin: Wat was de rol van de mol bij de voorstellingsopdracht: Publiekswerver, artiest of beide? – Artiest (leugen) - Art: Hoe vaak wist de mol het verhaaltje aan de juiste mol te koppelen in het theater, meer of minder dan zes keer? - Minder (waarheid) - Karin: Nam de mol een vrijstelling mee tijdens de vrijstellingsroute? – Nee (leugen) - Art: Werd de mol tijdens de boobytrap-opdracht gedood door een sluipschutter? – Ja (waarheid) - Karin: Wie is de mol? – Horace (waarheid)

Jan en Miryanna zijn daarna aan de beurt. Miryanna zegt Jan heel erg te vertrouwen, maar of dat een slimme veronderstelling is lijkt voor de kijker nog maar de vraag. Hun vragen zijn als volgt en niemand krijgt dus een boekje. - Jan: Nam de mol een vrijstelling mee bij de vrijstellingsroute? – Nee (waarheid) - Miryanna: Waar lag de sleutel van de mol bij de hotelopdracht? – Onder het bed (leugen) - Jan: Spreekt de mol Spaans? – Ja (waarheid) - Miryanna: Stak de mol vuurwerk af? – Nee (leugen) - Jan: Was de mol tijdens de boobytrapopdracht een verkenner of een geldloper? – Geldloper (waarheid) - Miryanna: Wie is de mol? – Karin (waarheid)

Pepijn mag tegenover X plaatsnemen. Ze weten van elkaar dat ze Karin verdenken en dus wordt er niet gelogen. - Patrick: Hoe beantwoordde de mol de vraag tijdens het stilleven? – Fout (waarheid) - Pepijn: Wat was de rol van de mol bij de voorstellingsopdracht? – Publiekswerver (waarheid) - Patrick: Werd de mol tijdens de boobytrap-opdracht gedood door een sluipschutter? – Ja (waarheid) - Pepijn: Was de mol een plakker of een verder? – Plakker (waarheid) - Patrick: Wie is de mol? – Karin (waarheid)

Soundos en Anna zijn als laatste aan de beurt. - Soundos: Spreekt de mol Spaans? – Nee (leugen) - Anna: Stak de mol vuurwerk af of niet? – Ja (waarheid) - Soundos: Werd de mol tijdens de boobytrap-opdracht gedood door een sluipschutter? – Nee (waarheid) - Anna: Nam de mol een vrijstelling mee tijdens de vrijstellingsroute? – Nee (waarheid) - Soundos: Waar lag de sleutel van de mol tijdens de hotelopracht? – Onder de badkamerdeur (waarheid) - Anna: Hoe vaak wist de mol het verhaaltje aan de juiste persoon te koppelen in het theater. Was dat meer of minder dan zes keer? – Minder (Waarheid)

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden