ModdertochtOpdracht in aflevering 5

In twee jeeps rijden de kandidaten een parcours, dwars door een modderstroom. Ze hebben maar beperkt de tijd en moeten onderweg op zoek naar geld. Als ze al het geld verzamelen en tijdig terug zijn, verdubbelt Pieter Jan de opbrengst.

Tags: Snelheid, Route, Zoeken en Rijden

De groep krijgt twee auto’s die wel tegen een stootje kunnen en mag zelf besluiten, wie ze bestuurt. Ze rijden een route van 7 kilometer en hebben drie kwartier de tijd. Onderweg geven paaltjes aan, waar geld verstopt ligt. Het geld zelf is dan bij een rode vlag te vinden. Pepijn gaat met Soundos, Karin en Jan in een jeep. Anna gaat met Art en Patrick.

Het traject is helaas niet vergelijkbaar met een Nederlandse snelweg en de gestelde tijdslimiet blijkt niet zo ruim te zijn als vooraf gedacht. Er moet flink doorgereden worden over de kolkende modderstroom. Gelukkig zijn de paaltjes duidelijk neergezet.

De groep begint eindelijk goed samen te werken. Dat betekent wel, dat beide auto’s steeds op elkaar moeten wachten en daar is niet iedereen even gelukkig mee. Dat blijkt wel als Pepijn achter Anna aanrent om in een weiland een vlag te zoeken: Nergens voor nodig. Maar het tweetal heeft een pact gesloten en ziet een kans voor overleg.

Na dat punt wordt er nog meer vaart gemaakt en stoppen de auto’s omstebeurt bij een paaltje. Ze willen geen paaltjes overslaan, want Pieter Jan verdubbelt het bedrag als alle vlaggen gevonden zijn. Met nog één minuut op de klok arriveren ze met al het geld bij Pieter Jan, die het verdubbelt tot 3000 euro voor de pot!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden