ContactadvertentiesOpdracht in aflevering 2

De kandidaten hebben elk een contactadvertentie geschreven en lezen elkaars teksten voor. Als de meerderheid van de groep weet om wie het gaat, wordt er geld verdiend voor de pot.

Tags: Elkaar kennen en Raden en voorspellen

De groep gaat naar een schitterend theater, waar iedereen verspreid moet gaan zitten. Op het podium geeft Pieter Jan instructies. Hij vraagt de kandidaten hoe ze zich zouden voordoen op een datingsite: Voorkeuren en afwijkingen. Iedereen heeft daar voorafgaand aan de opdracht een tekst over geschreven. Daar mochten geen specifieke personalia in staan, het moesten omschrijvingen zijn.

Ieders verhaaltje wordt door een andere kandidaat voorgelezen. Naast de voorlezer verschijnen foto’s. Als zes of meer juist raden om wie het gaat, dan wordt 250 euro verdiend. In totaal is er dus 2500 euro beschikbaar.

Anna leest het verhaal van Karin voor: “Ik versta de kunst om discussies op het verkeerde moment te openen, maar eigenlijk houd ik van harmonie, en mooie gesprekken voeren in een rode kamer met witte wijn en lekker eten. Ik ben een perfectionist, een flapuit en eerlijk als het moet”. Dit wordt door 8 kandidaten geraden.

Art vertelt over Hanna: “Hoi. Ik houd van die kleine kikkertjes, gemaakt van groene winegum met aan de onderkant iets wits waarvan niemand weet wat het is maar ook van t-shirts met tekenfilmhelden uit de jaren tachtig, van Madonna, tenminste voor ze zichzelf Esther ging noemen en Malawi van Afrikaanse weesjes ging beroven”. Hier werden slechts 4 goede antwoorden gegeven.

Soundos vertolkt het verhaal van Patrick: “Gedachten en krachten sturen mij bij, niet zweverig maar geaard en krachtig. En met mij kun je lachen, ik heb humor, althans dat probeer ik”. Vier goede antwoorden.

Patrick beschrijft Anna: “Ik ben energiek, energievol, altijd haantje de voorste. Ik lach en praat hard en loop graag vooraan. Ik houd van Star Wars en van hiphop. Ik kan de boel goed relativeren en ben optimist tot in de kist”. Dit werd door maar liefst 9 kandidaten goed geraden.

Hanna bespreekt Miryanna “Ik ben nieuwsgierig naar hoe mensen in elkaar zitten, waarom ze doen zoals ze doen. Ik hou van mooie kleertjes maar draag ook heel graag Sneakers. En tenslotte, ik ben gek op dieren”. Dit werd door 7 kandidaten geraden.

Miryanna vertelt over Horace: “Vanaf het begin van de dag tot het eind van de avond zal ik proberen de humor aanwezig te houden. Ik heb een hekel aan onenigheid en ruzie en ben een echte teamspeler. Met mij heb je sowieso een hele leuke tijd”. Drie goede antwoorden.

Jan spreekt over Pepijn: “Ik hou van circus. Ik eet graag komkommer. Appels eet ik helemaal op, ook het klokhuis. Ik ben magisch”. Hier werden 7 goede antwoorden gegeven.

Karin leest de tekst van Jan voor: “Ik probeer open in het leven te staan zonder vooroordelen. In mijn vrije tijd houd ik ervan om naar de sportschool te gaan, films te kijken en te lachen om onnozele dingen die eigenlijk nergens over gaan”. Zes goede antwoorden.

Pepijn over Soundos: “De kat uit de boom kijken is wat ik doe. Alleen niet te lang, want ik ben allergisch voor de kat. Heftig is mijn toon wanneer ik blij en boos ben”. Ook zes goede antwoorden.

Horace over Art: “Ik ben energiek, jong van geest en houd van topografie, het zuiden, noorden, westen of oosten. Overal voel ik me meestal wel thuis. Structuur, daar houd ik niet zo van. En oja, ik ben jaloers op mensen met hobbies. Al was het maar omdat ze zo handig zijn denk ik om jezelf te omschrijven”. Slechts vijf goede antwoorden.

Dan komt Pieter Jan op het podium. De kandidaten hebben hun vel met namen ingeleverd en de scores zijn bepaald. In totaal zijn zes namen voldoende vaak goed geraden en dus wordt 1500 euro verdiend. De pot komt op 7600 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden