El Salvador, Nicaragua

Onder leiding van presentator Pieter Jan Hagens stortten tien bekende Nederlanders zich in het grote avontuur en vertrokken naar El Salvador voor het elfde seizoen van Wie is de Mol. Dat begint in El Salvador, maar halverwege het seizoen vaart de uitgedunde groep verder naar de wildernis van Nicaragua. Patrick blijkt de mol van dit jaar te zijn en de toekomstige presentator Art weet hem succesvol te ontmaskeren.

1 Estadio Magico Gonzalez

Adres
Estadio Magico Gonzalez, 49 Avenida Sur, San Salvador, El Salvador
Opdrachten
 • Afl 1: Vuurwerk In een voetbalstadion moet de groep een code maken met zes kleuren, waarmee ze woorden kunnen verzenden. Dan wordt de groep gesplitst in zenders en ontvangers. De kleuren worden echter op een spectaculaire manier overgebracht.

2 Teatro Nacional De Santa Ana

Adres
Teatro Nacional De Santa Ana, San Salvador, El Salvador
Opdrachten
 • Afl 2: Contactadvertenties De kandidaten hebben elk een contactadvertentie geschreven en lezen elkaars teksten voor. Als de meerderheid van de groep weet om wie het gaat, wordt er geld verdiend voor de pot.

2 Palacio Nacional

Adres
Palacio Nacional, Calle Ruben Dario, San Salvador
Opdrachten
 • Afl 1: Route Omstebeurt lopen de kandidaten een route door een museum. Onderweg komen ze een reeks kostbaarheden tegen waarvan ze er één mogen meenemen. Ze mogen echter nergens omkeren.

3 Escuela de Artes y Oficios

Adres
Calle Jose Mariano Mendez Pte, San Salvador, El Salvador
Opdrachten
 • Afl 2: Mijnenveld In een duistere ruïne is een route uitgezet vol boobytraps, scherpschutters en landmijnen. De kandidaten gaan alleen of in duo's op pad en proberen geld in een kluis te stoppen.

4 Parque Libertad

Adres
Parque Libertad, Santa Ana, El Salvador
Opdrachten
 • Afl 2: Zoek de verschillen Op een plein in de stad staat een levend stilleven opgesteld. De kandidaten moeten de tien verschillen zoeken. Dat valt niet mee, want het stilleven komt tot leven...

5 Billboard Ataco

Adres
Ataco, El Salvador
Opdrachten
 • Afl 3: Blijven plakken Op een billboard net buiten het dorp moeten vier kandidaten een mozaiek-foto van een bekende Nederlander plakken in vier grijstinten. Lukt het de andere kandidaten vervolgens om de foto te herkennen?

6 Ataco

Adres
Ataco, El Salvador
Opdrachten
 • Afl 3: Uit de verf In het dorpje Ataco zijn vele muren beschilderd met schitterende afbeeldingen. Vijf kandidaten moeten net zo'n schildering maken. Na afloop zal een expert op zoek gaan naar het zelfgemaakte kunstwerk.

7 Podium Ataco

Adres
Ataco, El Salvador
Opdrachten
 • Afl 3: Optreden Binnen anderhalf uur moet de groep een spetterend optreden voorbereiden voor op een podium in het dorpje Ataco. Hoe meer enthousiast publiek ze weten te verzamelen, hoe meer geld ze met hun show verdienen.

8 Hotel Alicante

Adres
Apaneco, Ataco, El Salvador
Opdrachten
 • Afl 3: Slaapkamers De groep wordt in vijf slaapkamers opgesloten. Ze weten de locatie van elkaars sleutel, maar kunnen niet rechtstreeks onderling communiceren. Wie is de zwakste schakel in de keten van camera's en televisies?

9 Racebaan

Adres
Autodrome Internacional El Jabali
Opdrachten
 • Afl 4: Busrit De kandidaten worden gesplitst in twee groepen. Elke groep rijdt in een stadsbus over een raceparcours. De kandidaten sturen omstebeurt en de rest zoekt intussen naar balletjes met letters die door de bus rollen. Als de mol verliest, wordt geld verdiend.

10 Iglesia Santa Cruz de Roma

Adres
Iglesia Santa Cruz de Roma, Panchimalco
Opdrachten
 • Afl 4: Kerkbezoek De kandidaten strijden in duo's tegen elkaar om een mollenboekje. Ze moeten afwegen of ze de waarheid spreken over hun vorige tests, of liever liegen. Wie liegt brengt de tegenstander dichter bij z'n molboekje.

11 Puerta del Diablo

Adres
Puerta del Diablo
Opdrachten
 • Afl 4: 111 meter Boven een ravijn hangt een touwbrug van 111 meter. De groep van acht kandidaten moet samen minstens 666 meter afleggen om geld voor de pot te verdienen. Maar durft iedereen? En wil iedereen!?

12 La Chacara

Adres
La Chacara & Reserva Natural Delta del Estero Real, Nicaragua
Opdrachten
 • Afl 5: Koeien ruilen Twee groepen gaan te paard zorgen, dat hun kuddes van 600 koeien van plaats verwisselen. De kuddes gaan over hetzelfde pad en een aantal van de koeien heeft een kokertje om de nek. Elk kokertje dat door de juiste groep wordt gepakt, is geld waard.

13 Leon

Adres
Leon, Nicaragua
Opdrachten
 • Afl 5: Gedicht uitbeelden Eén kandidaat moet een gedicht uit het hoofd leren, begeleid door een Spaanse gitarist. De anderen maken in tweetallen foto's van woorden uit het gedicht en hebben hiervoor beperkt de tijd. Dan moet de losse kandidaat raden, welke woorden met de foto's bedoeld worden.

14 Landweg bij Leon

Adres
Leon, Nicaragua
Opdrachten
 • Afl 5: Moddertocht In twee jeeps rijden de kandidaten een parcours, dwars door een modderstroom. Ze hebben maar beperkt de tijd en moeten onderweg op zoek naar geld. Als ze al het geld verzamelen en tijdig terug zijn, verdubbelt Pieter Jan de opbrengst.

15 Leon

Adres
Leon, Nicaragua
Opdrachten
 • Afl 6: Lezen en schrijven De eerste helft van de kandidatengroep moet een woord uitbeelden door een route door een stadje te lopen. Op hun aanwijzing gaat daarna de tweede helft op pad. Als zij het juiste woord herkennen, verdient de groep geld.

16 Steengroeve bij Leon

Adres
Leon, Nicaragua
Opdrachten
 • Afl 6: Lopen op het water Op het water in een steengroeve liggen allerlei plateau's. Met twee planken moet de groep proberen om bij het laatste plateau te komen. Enkele extra spelregels en een tijdslimiet van 10 minuten zorgen voor een mooie puzzel.

17 Las Penitas

Adres
Voor Bed & Breakfast Solymar, Las Penitas, Nicaragua
Opdrachten
 • Afl 6: Mastermind De kandidaten krijgen elk een kleur. Door middel van handdoeken kunnen ze op het strand proberen om een code van vier kleuren te raden. Pieter Jan geeft hen aanwijzingen volgens het Mastermind-principe.
 • Afl 7: Onzichtbaar labyrinth Vlak voor het strand ligt onder water een labyrinth verstopt met bommen en geld. De kandidaten krijgen een kwartier om zoveel mogelijk geld mee te nemen, maar de bommen moeten ze laten liggen.

18 Cerro Negro

Adres
Cerro Negro vulkaan, Nicaragua
Opdrachten
 • Afl 7: Zwarte piste De groep moet een vulkaan beklimmen met een zware kist. Onderweg komen ze steeds een nieuwe kist tegen en dan mogen ze kiezen met welke ze verder lopen. Zware kisten leveren meer geld op. Bovenaan wacht hen een verrassing.

19 Parque Central

Adres
Parque Central de Leon, Leon, Nicaragua
Opdrachten
 • Afl 7: Jokers gokken De kandidaten mogen kiezen tussen zekerheid of gokken. Ze mogen een joker houden of een spel spelen tegen Pieter Jan. Hij doet hen driemaal een blind aanbod van 0, 1 of 3 jokers. De andere kandidaten mogen niets zeggen.

20 Vuurtoren bij Corinto

Adres
Corinto, Nicaragua
Opdrachten
 • Afl 8: Vuurtoren Twee kandidaten worden met een verrekijker en schatkaart in een vuurtoren opgesloten. De anderen worden op een strand gedumpt met een verrekijker en moeten de schat op hun eiland vinden...

21 Masaya vulkaan

Adres
Masaya vulkaan, Nicaragua
Opdrachten
 • Afl 8: Geld in de vulkaan De groep gaat een vulkaan in. De kandidaten mogen steeds een bepaalde tijd met gasmaskers het veilige gebied verlaten om op aanwijzing van Pieter Jan op zoek te gaan naar geld. Wie te laat is, valt af.

22 Ziekenhuis, Granada

Adres
Granada, Nicaragua
Opdrachten
 • Afl 8: Verlaten ziekenhuis De kandidaten gaan omstebeurt op zoek naar geld dat achter slot en grendel ligt. De anderen moeten een vraag beantwoorden om de code te krijgen. Lezen de zware jongens echter de naam op de kandidaat, dan valt deze af.