MijnenveldOpdracht in aflevering 2

In een duistere ruïne is een route uitgezet vol boobytraps, scherpschutters en landmijnen. De kandidaten gaan alleen of in duo's op pad en proberen geld in een kluis te stoppen.

Tags: Communicatie, Schieten, 's Nachts en Groot gebouw

De groep gaat bij het vallen van de avond naar de ruïne van de oude kunstacademie. De groep krijgt alvast 2500 euro, maar die moet eerst nog naar een kluis gebracht worden. Op de route naar deze kluis staan echter boobytraps, scherpschutters en landmijnen. Het is verstandig om dus vooraf de route goed te verkennen.

De kandidaten mogen alleen of met z’n tweeën de route betreden en ze mogen zelf weten, welk team hoeveel geld meeneemt. De teams gaan omstebeurt en terwijl een team onderweg is, kunnen de achterblijvers dit team horen praten. Een team dat af is, raakt z’n geld kwijt en mag niet terug naar de achterblijvers.

Karin gaat als eerste. Ze beschrijft goed wat ze ziet en welke boobytraps ze opruimt. Ze heeft een tang waarmee ze de draadjes kan doorknippen. Uiteindelijk wordt ze net voorbij de eerste hoek neergeschoten. Patrick gaat na haar maar ziet een draadje over het hoofd. Intussen houdt Anna op een tekening bij, waar de hindernissen liggen.

Miryanna is de derde. Ook zij geeft heldere aanwijzingen. Ze maakt meerdere bommen onschadelijk maar wordt dan neergeschoten in de tweede hoek. Hanna vertelt niet alleen wat er op het parcours is, maar ook wat zich in d’r hoofd afspeelt. Ook zij wordt neergeschoten.

Soundos mag als vijfde. Zij knipt een hoop draden door voor ze afgeschoten wordt. Horace is haar opvolger en hij lijkt de laatste boobytraps onschadelijk de maken. Hij ontwijkt een valkuil maar wordt dan alsnog geraakt door een scherpschutter. Hij eindigt vlak voor de laatste hoek.

Anna is dan aan de beurt. Zij heeft het parcours getekend en weet dus als het goed is, hoe de route loopt. Om de een of andere reden krijgt de rest van het team geen enkel geluid te horen. Zou het een technisch probleem of een mollenstreek zijn?

De mannen die overblijven, kiezen hun strategie. Pepijn zal als achtste gaan zonder geld en daarna gaan Jan en Art samen. Pepijn zou de laatste problemen uit de weg moeten ruimen maar wordt al heel snel geraakt.

Pepijn had voor z’n vertrek al besloten dat Jan 1500 euro zou meenemen en Art 1000 euro. Ze discussiëren even maar besluiten dan toch als duo te gaan om zo de scherpschutters in verwarring te brengen. Art wordt op het einde neergeschoten maar Jan weet de kluis te bereiken door zich af te schermen met een hooibaal.

Uiteindelijk heeft dus slechts één kandidaat het einde bereikt. Er is 1500 euro verdiend met deze opdracht.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden