MastermindOpdracht in aflevering 6

De kandidaten krijgen elk een kleur. Door middel van handdoeken kunnen ze op het strand proberen om een code van vier kleuren te raden. Pieter Jan geeft hen aanwijzingen volgens het Mastermind-principe.

Tags: Puzzels en bordspellen, Raadsels en Strand

Soundos mag twee van zes kaarten kiezen. De overige vier kaarten worden door Pieter Jan meegenomen en vormen de code van vier namen en kleuren, die de kandidaten moeten raden. Hoe minder beurten ze hiervoor nodig hebben, hoe minder kandidaten er hun scherm hoeven te zien.

De kandidaten krijgen elk een eigen kleur handdoeken. Anna is blauw, Pepijn wit, Art oranje, Patrick geel, Karin groen en Soundos roze. Door de handdoeken op het strand uit te leggen, maken ze een code van vier kleuren die Pieter Jan gecommentarieert volgens het Mastermindsysteem.

De pogingen zijn als volgt: - Soundos, Anna, Art, Pepijn: 2 op de verkeerde plek - Karin, Patrick, Soundos, Anna: 2 op de verkeerde plek - Pepijn, Art, Patrick, Karin: 4 kleuren goed waarvan 2 op de verkeerde plek - Patrick, Pepijn, Karin, Art: 4 kleuren goed, waarvan 1 op de juiste plek - Pepijn, Karin, Patrick, Art: Allemaal goed

Na vijf pogingen is de code geraden en dus hoeven slechts drie kandidaten hun scherm te zien.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden