RouteOpdracht in aflevering 1

Omstebeurt lopen de kandidaten een route door een museum. Onderweg komen ze een reeks kostbaarheden tegen waarvan ze er één mogen meenemen. Ze mogen echter nergens omkeren.

Tags: Vrijstelling, Route, Geld en Groot gebouw

De kandidaten gaan een rondgang maken door een museum. Omstebeurt maken ze een wandeling langs een reeks kostbaarheden die voor het grijpen liggen. Ze mogen er maar één pakken en teruglopen is verboden. Na afloop mogen ze de groep toespreken, kiezen wie er na hen gaat en daarna worden ze weggeleid.

Anna wil graag als eerste. Ze kiest al vrij snel een enveloppe met een vrijstelling voor aflevering 5. Aangezien er dan minder kandidaten over zijn, vindt ze zo’n vrijstelling erg waardevol. Ze krijgt spijt als ze ziet dat verderop een vrijstelling voor aflevering 3 ligt waarbij een tweede kandidaat gekozen mag worden. Na afloop wijst ze aan waar die vrijstelling ligt en vraagt Hanna om die te pakken.

Hanna gaat als tweede. Als ze ziet dat er ook allerlei stapeltjes jokers liggen, vraagt ze zich af of ze niet gewoon Anna’s advies moet negeren. Maar uiteindelijk neemt ze toch de vrijstelling voor twee personen. Ze kiest Horace als opvolger omdat ze die verdenkt en graag aan het werk wil zien.

Horace pakt vier jokers en ziet een enveloppe met een vrijstelling voor aflevering 1 en een vraagteken. Daar wil hij graag van profiteren dus hij gebruikt Anna’s truc en kiest Pepijn als opvolger. Pepijn vertrouwt hem en haalt de vrijstelling op. Horace vertelt de groep echter ook dat er jokers in het spel zijn en verkleint daarmee de kans dat er geld wordt opgehaald.

Pepijn vertelt de groep dat alles wat gezegd werd, waar is behalve het feit dat het laatste mandje leeg zou zijn. Jan gaat daarna en kiest voor zichzelf; hij haalt drie jokers op. Maar hij komt er later achter dat er een mandje met vijf jokers is. Hij tipt Art en vraagt hem om één van deze jokers.

Art haalt ze op en vraagt vervolgens Patrick om de vier jokers te pakken en hem er weer één te geven. Ook die haalt jokers op maar staat verbaasd dat er maar liefst 10.000 euro blijft liggen. Soundos twijfelt wat ze moet doen en vertrouwt niemand. Ze gaat toch naar het laatste mandje en ziet helaas dat het helemaal leeg is. Karin gaat als negende en haalt braaf 3000 euro op. Ze is er echter niet zo blij mee. Hanna komt als laatste terug en heeft ook 3000 euro gepakt.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden