Onzichtbaar labyrinth Opdracht in aflevering 7

Vlak voor het strand ligt onder water een labyrinth verstopt met bommen en geld. De kandidaten krijgen een kwartier om zoveel mogelijk geld mee te nemen, maar de bommen moeten ze laten liggen.

Tags: Zoeken, Water en Strand

In de namiddag treffen de kandidaten Pieter Jan opnieuw. Onder het onstuimige wateroppervlak bevindt zich een onzichtbaar labyrinth. In blauwe kokers zit geld verstopt, in rode kokers zitten bommen waar de groep beter van af kan blijven. Voordat ze beginnen met de opdracht, mogen de kandidaten tien seconden naar de plattegrond kijken. En dan stuiven ze de zee in, met een kwartier te gaan...

De druk van het water is enorm en het blijkt al moeilijk om onder water het touw te blijven volgen. Laat staan dat de kandidaten enig idee hebben, waar ze zich in het doolhof bevinden en waar het geld te vinden is. De camera’s die ze aan hun kleding hebben hangen, leveren daarbij wel erg spectaculaire beelden op.

Soundos heeft zichzelf opgeworpen als keeper: Als anderen geld vinden, brengt zij het aan land. Daarmee plaatst ze zichzelf wel mooi buiten het spel, misschien bewust? Art brengt het geld liever zelf, want het zou treurig zijn als hij z’n geld aan de mol zou afstaan. In de chaos wordt Pepijn onverwacht door het water tegen Anna aangesmeten die daarbij een kleine knieblessure oploopt.

Uiteindelijk staan er zes verzopen katten bij Pieter Jan op het strand. In het mandje vinden ze acht en een halve koker, waarmee ze 900 euro verdienen. De pot komt daarmee op 16790 euro. De groep probeert nog uit te vinden, wie hoeveel kokers heeft binnengebracht maar dat blijkt eigenlijk nog niet mee te vallen. Zou de mol weer hebben toegeslagen?

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden