BusritOpdracht in aflevering 4

De kandidaten worden gesplitst in twee groepen. Elke groep rijdt in een stadsbus over een raceparcours. De kandidaten sturen omstebeurt en de rest zoekt intussen naar balletjes met letters die door de bus rollen. Als de mol verliest, wordt geld verdiend.

Tags: Snelheid, Rijden en Verzamelen

In twee teams gaan de kandidaten oude stadsbussen in op een raceparcours. Ze moeten allemaal omstebeurt achter het stuur kruipen. De voorruiten zijn echter geblindeerd. Er zijn stukjes die daaruit weggehaald mogen worden om het zicht te verbeteren, maar daarvoor moeten eerst vragen beantwoord worden in de bus.

De letters die samen de antwoorden vormen, staan op balletjes die door de bus rollen. De bussen moeten steeds stoppen bij een vlag totdat alle letters gevonden zijn. Dan wisselt men van bestuurder en rijdt de bus verder. Het addertje onder het gras zit in de prijs van deze opdracht: Als de mol in de winnende bus zit, kost de pot dat 3000 euro. Zit de mol in de verliezende bus, dan verdient de groep 3000 euro.

Karin en Soundos beginnen als chauffeurs. Dat levert direct na de start al een flinke botsing op, omdat Karin te ver naar links stuurt. Art, Miryanna, Soundos en Pepijn komen vlak na Karin, Anna, Jan en Patrick bij de eerste vlag. Beide teams zijn dan nog op zoek naar de laatste letters van het woord BOCHTIG.

Anna kruipt als tweede achter het stuur en haalt het eerste velletje van de geblindeerde ruit. Het team Pepijn heeft daar flink meer tijd voor nodig dus het duurt even voor hij kan gaan rijden. Zijn groepsgenoten gaan op zoek naar het woordt BUSBAAN. De gele bus van Anna rijdt daarbij een vlag voorbij maar dat wordt niet bestraft.

Het derde woord is CIRCUIT. Het team van Soundos krijgt een ingeving en begint alle balletjes zonder letters naar buiten te gooien. Jan vertrekt intussen als derde chauffeur en bouwt een stevige voorsprong op. Hij is ervan overtuigd dat de mol niet in zijn bus zit en wil dus flink haast maken. Patrick kan hun zegetocht afmaken maar rijdt de motor in de prak.

Miryanna zou het andere team alsnog naar de winst kunnen brengen. Zij heeft het echter opmerkelijk moeilijk met het schakelen, gas geven, de stand van haar stoel... Ze moet starten op een helling en dat krijgt ze niet voor elkaar. Haar motor geeft het ook op en dus eindigt geen van beide teams op de finishlijn. De bus van Patrick wint en de opbrengst blijft onbekend. Waar was de mol!?

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden