Zwarte piste Opdracht in aflevering 7

De groep moet een vulkaan beklimmen met een zware kist. Onderweg komen ze steeds een nieuwe kist tegen en dan mogen ze kiezen met welke ze verder lopen. Zware kisten leveren meer geld op. Bovenaan wacht hen een verrassing.

Tags: Lef

Aan de voet van de Cerro Negro krijgt de groep te horen, dat ze het pad naar boven moeten volgen. Onderweg zullen ze kisten tegen komen. In elke kist zit geld en hoe zwaarder de kist is, hoe meer geld erin zit. Ze moeten altijd een kist dragen maar als ze een nieuwe kist tegen komen, mogen ze zelf weten met welke ze verder lopen.

De kisten blijken flink zwaar te zien en wat ze ook proberen, het blijft lastig om de berg op te komen. Ze proberen het als bij een begrafenis en Pepijn draagt de kist zelfs vijftig meter op zijn hoofd. Naar mate ze hoger komen, kiezen ze steeds vaker voor een lichtere kist. En uiteindelijk bereiken ze met 1200 euro de bovenkant van de vulkaan.

En daar heeft Pieter Jan een fijne verrassing voor ze. De opdracht is nog niet afgelopen, het geld moet nog naar beneden. Aan de andere kant van de vulkaan is een ‘zwarte piste’ en daar moet elke kandidaat met 200 euro in 7 minuten vanaf rennen. Het lukt hen allemaal, behalve Soundos. Gelukkig mogen ze de 1000 euro wel houden en komt de pot op 17790 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden