Het is zoverOpdracht in aflevering 9

Elke kandidaat vaart in een eigen bootje een groot natuurgebied in. Iedereen heeft een enveloppe met een stuk aanwijzing gekregen. Samen moeten ze elkaar en Pieter Jan zien te vinden. Eén van de kandidaten heeft echter een heel ander doel...

Tags: Vrijstelling, Route, Zoeken, Varen en Boot

De kandidaten worden afgezonderd van elkaar met een bootje een natuurgebied ingestuurd. Ze hebben veertig minuten om elkaar te vinden, vier delen van een schatkaart bij elkaar te brengen en de schat te vinden.

Karin krijgt een enveloppe met daarin een doorzichtig velletje met eilandjes erop en een aapje. Ook Art en Karin hebben een soortgelijke kaart. Patrick heeft echter een extra brief, van de mol. Als hij de kandidaten naar een bepaald verkeerd eindpunt weet te lokken, verdient hij een vrijstelling waardoor hij gegarandeerd in de finale terechtkomt.

Op een gegeven moment komen Patrick en Art een groot meer opvaren. Ze spreken af om een kwartier lang te splitsen en de dames te zoeken. Dat lukt vrij snel en met z’n vieren varen ze in één boot verder. Ze leggen drie kaartdelen op elkaar en Patricks doorzichtige vel met het kruisje van de mol.

Met veel moeite overtuigt hij hen om een rondje om het dichtstbijzijnde eiland te varen en daar vindt hij op een blauwe boei zijn vrijstelling. Daarmee is de opdracht overduidelijk mislukt dus er wordt geen 2500 euro verdiend voor de pot. Patrick is echter zeker van zijn finaleplaats!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden